İşten Çıkarmalara Başlayan Twitter, Ofislerini Kapatıyor

Sosyal medya ödevlerinden Twitter'ın işten çıkarmalara başlarken diğer taraftan ofislerini geçici olarak kapattığı ve personellerin iç sistemlerine erişimlerini kestiği bildirildi. ABD basınında bulunan habere göre şirketin işten çıkarmalardan etkilenen personelleri bilgilendirilmeye başladığı duyuruldu. Söz konusu haberde şirketin, işten çıkarmalar başlarken ofislerini geçici bir şekilde kapattı ve böylece çalışanların iç sistemlere erişimlerini kestiği kaydedildi.

İşten Çıkarmalara Başlayan Twitter, Ofislerini Kapatıyor

Şirketin yeni sahibi Elon Musk’ın maliyetleri düşürmek ve yeni bir çalışma ettiği dayatmak amacıyla hareket ettiği sebebiyle çalışanların neredeyse yarısını işten çıkarmayı planladığı belirtildi.

Twitter personellerine göre ise mühendislik, ürün ve içerik ile iletişim ve iyileştirme birimlerinde bulunan çalışanlar, işten çıkarmalardan etkilenenler arasında yer alıyor.


Dava Açılacak 

Diğer taraftan Twitter platformunu ihbar süresi tanımadan toplu işten çıkarmaya gidildiği sebebiyle dava açılacağı da duyuruldu.

İşten Çıkarılmaların Olacağı E-Posta İle Duyurulmuştu

Twitter yöneticileri ise işten çıkarmaların Cuma günü başlayacağını yönelik dün gece çalışanlarını elektronik posta göndermişti. E-posta da Pasifik saatiyle saat 09.00 ve Türkiye saati ile 19.00 itibariyle çalışanların işten çıkarılıp çıkarılmadıklarına yönelik bilgilendirilecekleri bildirilmişti.