İntiharın Nedeni Mavi Balina Oyunu mu? (Mavi Balina Oyunu Ne , Tehlikeleri ve Ölenler)

Kartal'da geçtiğimiz gün bir genç , pompalı tüfekle intihar etti. İntiharın ardından gence ait bir not bulundu. Bu notta yazanlar ise intiharın Mavi Balina oyunu yüzünden olduğu şüphesini güçlendirdi.

İntiharın Nedeni Mavi Balina Oyunu mu? (Mavi Balina Oyunu Ne , Tehlikeleri ve Ölenler)

Kartal'daki intiharda Mavi Balina şüphesi.

İstanbul 'un Kartal İlçesi 'nde Orhantepe Mahallesi 'nde meydana gelen olayda Recep Can Özman isimli genç, odasına gitti ve pompalı tüfekle intihar etti. İntihar edip hayatına son veren Recep Can Özmen ‘in cüzdanından  “Malakıs rengiBalinaDisbudak” şeklinde  yazan bir kişisel not çıktı.

Söz konusu notun sağ tarafında bir PUK ve Pın kodu yer aldığı bildirildi. Bu detaylar ise geçtiğimiz yıllarda çok sayıda çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan Mavi Balina adlı oyunu akıllara getirdi. 

İntihar eden çocuğun babası Ramazan Özmen ise bir açıklamada bulundu. Özmen yaptığı açıklamada, çocuğunun son zamanlardaki değişimine değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarında çocuğumu tanıyamaz hale geldim. Ama çocuğumdan öyle bir şey beklemedim. Mavi Balina oynadığını düşünmedim. İşten geldiğinde biz normalde otururduk. O 10 dakika sonra odasına çekilmeye başladı. Telefonu ele alırdı gece 3’e 4’e kadar telefondan oyun oynuyormuş."

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Mavi Balina adlı oyun , ilk defa Rusya 'da ortaya çıktı ve sosyal medya üzerinde hızlı şekilde yayıldı. Kısa sürede on binlerce kişinin , daha sonra milyonlarca kişinin oynadığı oyun  birçok ölümü de beraberinde getirdi.

100 'DEN FAZLA ÇOCUK OYUN YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

Rusya 'dan çıkıp dünyaya yayılan oyun yüzünden şimdiye kadar dünya genelinde 100 'den fazla çocuk intihar etti. 

NEDEN İNTİHAR EDİYORLAR

Söz konusu oyunca gençlere 50 talimat veriliyor ve talimatlar gece yarısı kullanıcılara iletiliyor. Söz konusu talimatlar, başta masum olsa da daha sonra eziyete dönüşüyor. Oyun, kullanıcıların bir yerden sonra kendilerine zarar vermesini istiyor. 

Bazı talimatlar ise şu şekilde:

derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi,

belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi,

yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi

Oyunun orijinal adı Siniy Kit. Bu ismin Rus rock grubu Lumen’in bir şarkısından alındığı düşünülüyor. Şarkının sözlerinde “Neden çığlık atarsın / Kimse sesini duymazken / Konu ne, konu ne” diyor. Şarkı “ağı delip geçemeyen devasa bir mavi balinanın” öyküsünü anlatıyor.

SON OLARAK İNTİHAR KOMUTU VERİYOR

Oyunda son olarak kullanıcıların intihar etmesi isteniyor. Kullanıcılara  50. günde ya yüksek bir yerden atlamaları ya da kendilerini asmaları şeklinde komutlar veriliyor. 

Kartal'daki intiharda da Mavi Balina oyunu şüphesi var. Konu ile ilgili incelemeler devam ediyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA