İnternette Sorun Var: Mobil Uygulamalar Sürekli Olarak Duruyor Hatası: İşte Çözümü

Son dakika haberi: Mobil uygulamalara girişte bugün sıkıntı yaşanıyor. Uygulamalarda UYGULAMA ÇALIŞMAYI DURDURDU hatası geliyor.

İnternette Sorun Var: Mobil Uygulamalar Sürekli Olarak Duruyor Hatası: İşte Çözümü

Mobil uygulamalar çöktü.

Mobil telefonlardan üzerinden haber, oyun ve diğer uygulamalara girmeye çalışan kullanıcılar, uygulama çalışmayı durdurdu hatası ile karşılaşıyor. Uygulamalarda hata olması üzerine kullanıcılar , internet üzerinde yaşanan bu sorunun nasıl çözüleceğini araştırmaya başladı.

GENELLİKLE ANDROİD UYGULAMALAR

Edinilen bilgilere göre açılmayan, hata veren uygulamaların genellikle Android işletim sistemi ile çalışan telefonlarda olduğu görüldü. 

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Android telefonların büyük bölümünde görülen ve cihazlardaki uygulamaları etkileyen bir sorun patlak verdi. Google tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada söz konusu sorunun "WebView" kaynaklı olduğu bildirildi. ve bu hatada telefonlarda yüklü uygulamaların kendi kendine kapanmasına yol açıyor.

NASIL ÇÖZÜLÜR?

Sorun yaşayan kullanıcıların WebView'ın son güncellemesini kaldırabileceklerini söyleyen Google mühendisleri, düzeltmenin yapılmasının ardından yeni bir güncelleme yayınlanacağını, bu güncellemeyle sorunun ortadan kaldırılacağını açıkladılar.

Bu yöntemin yanı sıra aşağıdaki çözümleri de uygulayabilirsiniz.

Uygulama verilerini temizleyin.
SD kart sorununu kontrol edin,
Uygulamayı silip yeniden yükleyin,
Telefonu kapatıp açın,
Fabrika ayarlarına dönün.

Siz hangi ilden sorun yaşıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.