İnstagram Hikayeyi İzleyenler Neye Göre Sıralanıyor? Merak Edilen Konu Aydınlandı

Son güncellemenin ardından İnstagram 'da en merak edilen soru cevabını buldu. İşte hikayelerdeki kişilerin sıralama detayları.

İnstagram Hikayeyi İzleyenler Neye Göre Sıralanıyor? Merak Edilen Konu Aydınlandı

Sosyal medya platformu İnstagrama geçtiğimiz ay gelen güncelleme sonrası açıklama geldi ve en çok merak edilen konu cevabını buldu.

Son dönemlerdeki en popüler sosyal medya platformu olan İnstagram, her dönem güncellemeler yapıyor ve kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeye çalışıyor. Geçtiğimiz ay yapılan son güncellemenin ardından merak edilen soru da cevap buldu.

KULLANICILAR ÇOK SAYIDA TAHMİN YÜRÜTTÜ

İnstagram kullanıcılarının en çok merak ettiği konuların başında , hikayeyi izleyenlerin neye göre sıralandığını konusudur. Kullanıcılar , şimdiye kadar bu konu hakkında çok sayıda tahmin yürüttü. Bu tahminlerden bazıları, sıranın başındaki kişinin en çok takip eden, profilini en çok ziyaret eden, hikayeyi tekrar izleyen şeklindeydi. 

Bu tahminler çokça üretildi ancak kesin bir bilgi gelmemişti.

Instagram Home Ürün Lideri Julian Gutman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada hikaye sıralamasının nasıl yapıldığını açıkladı.

Gutman yaptığı açıklamada, instagram hikayelerinizi izleyen kişilerin, sizin en çok etkileşim içinde olduğunuz kişiler olduğunu söyledi. Instagram algoritması, en çok etkileşimde bulunduğunuz kişileri, sistemine göre algılar ve onları en üst sıralamalara hikayenizi izleyen kişiler olarak yerleştiriyor. Gutman'a göre hikaye sıralamanız kısaca "faaliyetlerinize ve en yakın olduğunuz kişilere göre" ifadelerini kullanıyor.

MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAK İSTEMİYORSANIZ TIKLAYIN VE TAKİP EDİN.

YENİLEYİNCE FARKLI İSİMLER ÇIKIYOR

İlk başta listeye baktığınızda İnstagram size bir sıralama gösterir. Yenilediğinizde ise farklı bir sıralama karşınıza çıkar. Bu da İnstagram 'ın size farklı kullanıcılar göztermesinden kaynaklanıyor.

İNSTAGRAMDAKİ EN EĞLENCELİ PAYLAŞIMLAR İÇİN TIKLAYIN VE TAKİP EDİN.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA