İnstagram'a Sıçradı: Bu Yöntemle Binlerce Kişiyi Dolandırdılar

İnstagram üzerinde son günlerde binlerce kişi dolandırıldı. Dolandırıcılar, Facebook 'taki yöntemlerini İnstagram'da da kullanıyor.

İnstagram'a Sıçradı: Bu Yöntemle Binlerce Kişiyi Dolandırdılar

Dolandırıcılar İnstagram 'da.

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesi , dolandırıcılara da vatandaşları dolandırmak için yeni kapılar açıldı. Masum vatandaşların paralarını dolandırmak için sahte hesaplar açan dolandırıcılar , bu yollarla yüzlerce TL para dolandırıyor. 

FACEBOOK 'TA ÇOKÇA DOLANIYORDU

Sosyal medya platformu Facebook üzerinde daha önce bu yolla binlerce kişi dolandırılmıştı. Facebook 'ta artık vatandaşları dolandıramayan sahtekarlar İnstagram 'a sıçradı.

İnstagram 'da bir kişinin hesabını kopyalayan , fotoğraflarını alan ve onun hesabının aynısı gibi hesap açan dolandırıcılar, onun tüm arkadaşlarına mesaj yolluyor. 

Mesaja selam ile başlayan dolandırıcılar, sanki onun arkadaşı ya da akrabasıymış gibi davranıyor. 

Cevap gelinde büyük marketlerden birinin çekilişinin olduğunu , çekiliş için onu da düşündüğünü söyleyen dolandırıcı, hattının faturalı olup olmadığını soruyor. 

Hat faturalı ise numarayı istiyor. 

Numarayı alan dolandırıcı , onay kodunu istiyor. 

Bunları veren kişinin faturasına 500-700-1000 TL gibi paralar ekleniyor ve kişi dolandırılıyor.

Son günlerde bu şekilde İnstagram üzerinde dolandırıcılık olayları oldukça arttı. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olması gerekmektedir. 

Size bu şekilde mesaj atanı şikayet ederek hesabını kapattırabilirsiniz.

Kadın - erkek gençler bu sayfada:  TIKLA KATIL