Google Bastı Parayı Aldı! 2.1 Milyarlık Dev Hamle

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google, giyilebilir egzersiz ekipmanları üreten Fitbit'i 2.1 milyar dolar bedel ile satın almak için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Google Bastı Parayı Aldı! 2.1 Milyarlık Dev Hamle

Google Bastı Parayı Aldı! 2.1 Milyarlık Dev Hamle

Dünya teknoloji devi Google'ın Cihaz ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, 2.1 milyar dolarlık dev anlaşmayı Google'ın resmi blogundan duyurdu.

Anlaşmaya göre Google, Fitbit hisselerinin tamamı için 2.1 milyar dolar ödeyecek. Devir işlemlerinden sonra Fitbit, Google'ın çatısı altında kendi adıyla müstakil bir firma olarak faaliyetlerine devam edecek. Gün içerisinde atılan adım, uyku kalitesi, kalp ritmi gibi kişisel sağlık verilerinin yanı sıra etkinlik bilgilerini dijital sağlamaya yarayan giyilebilir cihazlar üreten Fitbit, şimdiye kadar 100 milyonun üzerinde cihaz satışıyla dikkat çekmişti. Şirketin globalde 28 milyonu aşkın aktif kullanıcısı bulunması dikkat çekiyor.

Google, geçtiğimiz süreçte "Wear OS" ismini verdiği işletim sistemiyle giyilebilir teknoloji dünyasına adım atmıştı. Şirketin büyük umutlarla girdiği akıllı gözlük ürünü Google Glass  ise beklenen ilgiyi görmemişti.