Ford, Elektrikli Araç Fiyatlarını İndirecek

Ford firmasına yakın haber sitelerinden elde edilen son dakika bilgilerine göre bayiler ile anlaşarak elektrikli araç ücretlerini düşürme planlanıyor.

Ford, Elektrikli Araç Fiyatlarını İndirecek

Son zamanlarda elektrikli otomobillerin oldukça popüler bir hale dönüşmesiyle beraber pek çok marka bu pazara dev yatırım yapmaya başladı. Fakat son zamanlarda sektörde meydana gelen problemler, fiyatları yukarı doğru çekti. En son yayınlanan rapora göre ABD'li otomobil üreticisi Ford, Tesla'nın stratejisini uygulamak suretiyle elektrikli araç fiyatlarını indirmeye hazırlanıyor.

Tesla, kurduğu dağıtım ağı aracılığı ile müşterilerine araçlarını kendisi ulaştırıyor. Böylece araya herhangi bir bayi girmediği gerekçesiyle araçların fiyatlarında ekstradan satış maliyetleri de ortaya çıkmıyor.


Ford CEO’su Sahaya İniyor

Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan rapora göre Ford CEO’su Jim Farley, bayiler ile bir toplantı organize edebilmek amacıyla bu hafta Las Vegas’a gidecek.


Ford Patronu Toplantıda Ne Konuşacak? 
Organize edilecek toplantılarda bayilerin şirketin artış gösteren elektrikli otomobil sayısını nasıl sattığını düzenleyecek anlaşmalar tartışılacak.


Analistlerin yapmış oldukları açıklamalara baktığımızda şirketin CEO'su Jim Farley, bu tasarruflarla beraber elektrikli otomobil fiyatlarının 2000 dolar kadar düşmesini planlıyor. Bayiler ise yapılan görüşmelerde kar ile alakalı herhangi bir sabitlemenin yapılması halinde şirketi dava edebileceklerini açıklıyor.