Flaş... Bir Ülke Daha TikTok'u Yasakladı

Son dakika haberi: TikTok adlı sosyal medya platformu bir ülkede daha yasaklandı. Pakistan Telekomünikasyon Kurumu , uygulamanın yasaklandığını duyurdu.

Flaş... Bir Ülke Daha TikTok'u Yasakladı

Son dakika: Bir ülkede daha tiktok yasaklandı.

Son dönemlerin en çok kullanılan ve en çok tartışılan sosyal medya uygulaması TikTok hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Pakistan 'da uygulamanın yasaklandığına yer verildi. 

Pakistan Telekomünikaston Kurumu tarafındna yapılan son dakika açıklamasında, uygulama içindeki ahlak kurallarına aykırı ve uygunsuz içerik bulunduğuna dair halktan çok sayıda şikayet geldiğine yer verildi. Vatandaşların yoğun şekilde şikayet ettiği uygulama hakkında inceleme başlatıldı. 

Başlatılan inceleme sonrası flaş bir karara imza atıldı ve uygulamanın Pakistan 'da kullanılması yasaklandı. Konu ile ilgili Pakistan Telekomünikasyoın Kurumu 'ndan da açıklama geldi. PTA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TikTok'ta sürekli olarak yayınlanan içeriklerin niteliği ve şikayetleri göz önünde bulundurarak, uygulamaya son bir uyarı yayınladı. Çevrimiçi olarak kanunsuz içeriklerin proaktif bir şekilde denetlenmesi için etkili bir mekanizmanın geliştirilmesi için yetkililere süre tanındı. Uygulama talimatlara uymakta başarısız oldu ve bu nedenle Pakistan'da TikTok uygulamasının engellenmesi için talimat verildi"

ANLAŞMAYA AÇIK

Açıklamanın devamında, TikTok ile anlaşma yolunun açık olduğu, uygulamanın yurt dışı içeriklerinin engellenmesi ve tatmin edici bir mekanıizma geliştirilmesi durumunda kararın tekrar değerlendirileceği bildirildi. 

Sizce Türkiye'de de yasaklanmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA