Faturasız Hat Kullananlara İndirim Müjdesi

Faturasız hat kullanan vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurulu'ndan geldi. Yapılan açıklamada arama ve mesaj tarifelerinde indirime gidildiğine yer verildi.

Faturasız Hat Kullananlara İndirim Müjdesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında, daha önce dakikası 90 kuruş olarak yapılan ücretlendirme 56,7 kuruşa düşürüldü. Kısa mesaj ücreti ise 90 Kuruştan 4,75 kuruşa düşürüldü. 

Önümüzdeki yılın ilk günü itibariyle yürülüğe girecek olan söz konusu uygulama ile ilgili alınan son dakika bilgilerine göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi üzerine bir toplantı yaptı ve ücretlendirmeler yeniden belirlendi.

Yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucu dakikası 90 kuruş olan arama ücreti, önümüzdeki yıldan itibaren 40. 75 kuruş seviyesine düşürüldü. 

Yine daha önce 90 kuruş olarak tarifelendirilen kısa mesaj ücreti ise 40.75 kuruşa düşürüldü.

Öte yandan Açma-kapama ücreti de 25 lirayı geçmeyecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, tüketicilerden son dönemlerde gelen yoğun şikayet üzerine açma kapama ücretine de bir sınırlama getirdi. Söz konusu karara göre, ,bir takvim yılındaki ilk işlemin ücretsiz olduğu açma kapama için operatörler tarafından mevcut durumda 29,90 lira alınırken, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek yeni uygulamayla bu rakam yüzde 20 oranında düşürüldü.

Uygulama kapsamında, "açma kapama" için işlem başına en çok 25 lira ücret alınacak.

Kamubulteni.com  | Ankara