Facebook ve İnstagram'da Yeni Güncelleme! Artık Yasaklandı

Facebook ve İnstagram'da cinsellik çağrıştırdığı öne sürülen patlıcan , şeftali gibi emojilerin yasaklanacağı bildirildi. Güncellenen topluluk standartları ile sosyal medya devi, cinsellik çağrışımında bulunduğu öne sürülen emojilerin yasaklanacağını duyurdu.

Facebook ve İnstagram'da Yeni Güncelleme! Artık Yasaklandı

Facebook ve İnstagram'da Yeni Güncelleme! Artık Yasaklandı

Ağustos ayında getirilen faakt ilk olarak yetişkinler için çıkarılan bir dergi tarafından tespit edilen kurallar, bağlam olarak spesifik ve yaygın olarak kullanılan cinsel emojilerin artık cinsellikle ilgili ifadeleqrle aynı kategoride sayılarak kabul edilmeyeceğini belirtiyor. Webtekno'da yer alan habere göre emojiler çıplaklık sansürlemek için kullanılamazken kullanıcıların takipçilerine pornografik içeriğe bağlantı sağlamaları da yasaklanmış durumda.

İLKOKUL VE LİSE MEZUNLARI İÇİN YENİ İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI! HERKESTEN ÖNCE SON DAKİKA HABERLERİNE ERİŞMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Facebook, bu politikaların 'Yetişkiler arasında cinsel karşılaşmaları kolaylaştıran, teşvik ya da koordine eden herhangi bir içeriği engellemek' olarak açıklıyor. Güncellenen topluluk standartları, çevrimiçi sansür getirdiği ve fuhuşa karşı olduğu gerekçesiyle bazı kişiler tarafından sosyal medyada eleştirilirken, bazı kullanıcılar getirilen düzenlemelerin oldukça yerinde ve zamanlı olduğunu savundu.  Bir facebook sözcüsü yetişkinlere yönelik yayın yapan bir dergiye konuya dair yaptığı açıklamada, kılavuzlarındaki son güncellemenin platformdaki sistematik değişikliklerin bir parçası olduğunu belirterek, "Bu güncellemeyle politikanın kendisi veya onu nasıl uygulattığımız konusunda hiçbir şey değişmedi. Sadece topluluğumuz tarafından daha net anlaşılması için dili güncelledik" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA