Facebook, Twitter, YouTube, İnstagram: Sosyal Medyada 4 Aşamalı Değişiklik

AK Parti'den yapılan açıklamada sosyal medya düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Mahir Ünal, "Twitter, Facebook, lnstagram gibi sosyal ağ sahipleri benim ülkemle bir hukuki ve mali muhataplık oluşturmadığı zaman 55 milyon vatandaşımın hakkını kim koruyacak?" dedi. İşte son bilgiler ve Mahir Ünal 'ın sosyal medya düzenlemesi açıklaması.

Facebook, Twitter, YouTube, İnstagram: Sosyal Medyada 4 Aşamalı Değişiklik

Twitter, Facebook, İnstagram ve Netflix'te düzenleme açıklaması.

AK Partili Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken sosyal medyada yapılacak düzenlemeler ile ilgili de önemli ifadeler kullandı. 

24 kanalına onuk olan Ünal, "Sosyal ağları bilgi toplumunun hizmet sağlayıcısı olarak tanımladığınız zaman bu hizmet sağlayıcılarını iki şeyden korumanız gerekiyor." dedi ve Avrupa Birliğinin internet ortamına ilişkin kırmızı çizgilerinin dezenformasyon ve terörle mücadele olduğunu söyledi.

YALAN İFTİRA VE HAKARET

Sosyal medya platformlarının iftira, hakaret ve özel hayatın dokunulmazlığını ihlal edecek alanlar olmaması gerektiğini söyleyhen Ünal, "Bu konuda düzenleme yapmayan ülkelerde sosyal ağlar adeta bir operasyon aparatına dönüşmüş durumda. Buralarda hukuksuz bir şekilde her önüne gelen, klavyenin arkasına saklanan ve istediği şekilde hareket ediyor. Bunun sonuçlarında da ortaya dezenformasyonun insan zihnini, insan ilişkilerini zehirlediği bir süreç ortaya çıkıyor." dedi. 

4 AŞAMA

Salgın sürecinde sosyal medyanın çok kullanıldığını , siyasetin burada zehirlendiğini söyleyen Ünal, bu süreçte sosyal medyaya yönelik bir farkındalık çalışması yaptıklarını  söyledi ve birinci "fazda etik farkındalık", ikinci fazda "dijital farkındalık" ve üçüncü fazda "yerel ve küresel farkındalık", dördüncü fazda da "bu mecraların yasal bir zemine kavuşturulması" konularını değerlendirdikleri bilgisini verdi.

Dezenformasyonu görünür kılmak için "yeşil küre" sembolünü seçtiklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Ünal, "Karşılıklı olarak dezenformasyon, küfür, hakaret görünür hale geldi. İnsanlar bunu tartışmaya başladılar. Zaten bizim istediğimiz buydu. Bu tartışılmaya başlandı öyle bir hassasiyet oluştu ki küfür ve hakaret karşısında insanlar ortak tepki göstermeye başladı. Bu kıymetli bir şeydi. 10 Haziran itibarıyla 40 günlük çalışmayı bitirdik ve dijital farkındalık çalışmasını başlattık. Siber egemenlik, siber vatan, veri hammaddeliği, veri sömürgeciliği, içerik üretme, dijital platformların oluşturduğu içeriklerin kültürel uygunluğu bunlarla ilgili bir farkındalık çalışması yaptık." dedi.

Ünal, sosyal medya sahiplerine düzenleme için "karşılıklı nasıl bir ilişki kurulacağını konuşalım" mesajını yolladıklarına işaret ederek, "Biz kimseyi kapatalım, kimseye yasak getirelim demiyoruz ki. Tam tersine karşılıklı bu ilişkilerin yasal çerçevesini oluşturalım. Bizim istediğimiz bu." diye konuştu.

7340 HESAP KAPATILDI

Twitter'ın 7 bin 340 hesabı "Barış Pınarına verilen destekler", "PKK'ya, HDP'ye dönük, HDP-PKK ilişkisine dönük twitler", "Recep Tayyip Erdoğan'a destek olma" sebebiyle askıya aldığını hatırlatan Mahir Ünal, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin yasalarını tanımak hukuki ve mali muhataplık oluşturmak durumundalar." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA