Facebook Kullananlara Kötü Haber: O Veriler Çalındı

Facebook kullananlara, Facebook'ta hesabı olanlara kötü haber. Hackerların hedefi olan Facebook'ta dünya genelinde 500 milyon kişinin verileri çalındı.

Facebook Kullananlara Kötü Haber: O Veriler Çalındı

Facebook kullanıcıları dikkat: Veriler çalındı. 

Son yıllarda kullanıcıların veri güvenliği konusunda tartışma konusu olan ve hakkında davalar açılan Facebook 'tan yeni bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre Facebook, hackerların hedefi oldu. 

HackRead 'in yazdığı ve Enson haber'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre  bir bilgisayar korsanı, 500 milyon Facebook kullanıcısının verisini içeren bir Facebook veritabanını, 30 bin dolara internet üzerinden satışa çıkardı.

20 MİLYONA YAKIN TÜRK KULLANICI VAR

Dünya genelinde toplamda 500 milyon Facebook kullanıcısının verilerinin olduğu , 82 farklı ülkeden kişinin bilgilerinin satışa çıkarıldığı bildirildi. 

Bu verilere bakıldığında 20 milyona yakın Türk kullanıcısının da bilgilerinin alındığı görüldü. 19 milyon 500 bin Türk kullanıcının da bilgilerinin olduğu sitede, satışın 15 Mayıs'ta ilan edildiği, verilerin ise  Kasım 2019 ile Mayıs 2020 tarihleri arasında toplanan kullanıcı bilgilerini içerdiği bildirildi. 

HANGİ KİŞİSEL BİLGİLER SATILIYOR?

Facebook üyeliği olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklamada 500 milyon kişinin isim osy isim , cinsiyet, konum , medeni hal, meslek, telefon numarası ve e posta bilgilerinin yer aldığı görüldü. 

Bazı iddialara göre söz konusu 500 milyon kullanıcı verisi, Facebook'un sunucu hatası nedeniyle ele geçirildi. Ancak bazı iddialar ise, hackerların bu verileri başka bir pazarlama firmasından satın aldığı yönünde.

Konuyla ilgili Facebook tarafından, henüz bir açıklama yapılmış değil.madı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA