Facebook, İnstagram ve Whatsapp'a Şok! Yasak Gelebilir

Blackberry'nin patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Almanya'da sosyal medya devi Facebook'a yönelik açılan davada ilk karar verildi. Mahkemenin ilk kararı Facebook,  whatsapp ve instagramın aleyhine oldu.

Facebook, İnstagram ve Whatsapp'a Şok! Yasak Gelebilir

Facebook, İnstagram ve Whatsapp'a Şok! Yasak Gelebilir

Sosyal medya denince akla gelen ilk platformların başında gelen Facebook ve İnstagram ile Facebook'un bünyesindeki Whatsapp'ı yakından ilgilendiren kararlar art arda geliyor. Blackberry şirketi, Facebook ve çatısı altındaki sosyal medya devlerine Almanya'da dava açmıştı. Davanın gerekçesi, Blackberry'nin patentlerinin ihlal edilmesi olarak açıklanmıştı.

Almanya'da facebook, whatsapp ve instagram'ı doğrudan ilgilendiren patent davasının ilk duruşması gerçekleşti. İlk duruşmada Alman mahkemeleri, Blackberry'i haklı buldu. Daha önce de patent ihlallerinden dolayı Facebook'a defalarca dava açan ve lehte kararlar ile öne geçen Blackberry, son davadan da haklı ayrıldı. Daha önceki davalarda Facebook, İnstagram ve Whatsapp'ın erişim yasağına yönelik herhangi bir karar çıkmazken, Blackberry yetkilileri patent ihlali konusunda Facebook'un kendileriyle anlaşmaya varmaması halinde bundan sonraki süreçte kapatma kararı aldırmaya yönelik adım atılabileceğini belirtiyor. Facebook'un yasaklama kararı almaması için, Almanya'daki uygulamalarında tasarımsal değişikliklere gitmesi şart görünüyor.

Şirketten gelen açıklamalar da Facebook'un düzenlemelere gideceği yönünde. Aksi takdirde yasaklama kararına kadar gidebilecek bir yasal savaş başlayabilir.