Facebook'a Büyük Şok ! Alacağı Ceza Belli Oldu

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Facebook'un Cambridge Analytica skandalı sebebiyle 5 milyar $ ceza ödeyeceğini açıkladı.

Facebook'a Büyük Şok ! Alacağı Ceza Belli Oldu

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Facebook'un Cambridge Analytica skandalı sebebiyle 5 milyar $ ceza ödeyeceğini açıkladı. Cezanın açıklanmasının ardından firmanın hisse değerinin yüzde 1.2 oranında düştüğü görüldü.  Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Facebook'un dünyanın en büyük gizlilik ve veri ihlali cezası olmak üzere, Cambridge Analytica skandalından dolayı 5 milyar dolar ceza ödeyeceğini açıkladı.

Londra merkezli Cambridge Analytica isimli veri analiz şirketinin, Facebook'taki 50 milyon kullanıcının profiline ait verileri usulsüz kullandığı iddia edilmişti. FTC'nin kararıyla birlikte, Facebook'un 5 milyar dolarlık cezanın yanında, veri koruma çalışmalarına hız vermesi talep edildi.

Kararın ardından Facebook tarafından yapılan açıklamada, FTC ile varılan anlaşmanın şirketin işlerini yürütme şeklinde 'Temel değişim' ve gizlilik riskleinin belirlenmesinde sıkı bir sürecin takip edilmesinin istendiği belirtilirken, anlaşmada ayrıca, en az 500 kullanıcıyı etkileyen veri ihlallerinde, Facebook'un FETCyi bilgilendirmesi ve sorunların çözümüne dair belgeleri 30 gün içerisinde FTC'ye sunması yer alıyor.