Elon Musk Onay Verdi:Tesla'nın İnsansı Robotu Optimus,Trilyonlarca Dolar Kzandıracak

Tesla AI Day etkinliğinde tanıtımı yapılan insansı robot Optimus, adından söz ettirmekte devam ediyor. Son olarak da Elon Musk, robotun şirkete milyar dolar kazandıracağını söyleyen bir görüş onayladı.

Elon Musk Onay Verdi:Tesla'nın İnsansı Robotu Optimus,Trilyonlarca Dolar Kzandıracak

Elon Musk’ın liderliğinde Tesla, kendi rakiplerine ticari anlamda oldukça başarılı yolda ilerlemeye devam etmektedir. Tesla’nın CEO’su firma tarafından çok kısa önce tanıtımı yapılan insansı robotu olan Optimus hakkında abartılı görüş onaylamışıyla gündemde kalmayı başardı.

Optimus, iki ayaklı olan insancı fizyolojisine benzer yapıda ki robot, etkinlikte basit görevleri yerine getirdi. Fakat bazıları robotun bir fiyaskodan ibaret olduğunu açıkladılar. Tesla’nın belirlediği hedefe göre Optimus robot, 3 veya 5 yıl sonrasında tahmini olarak 20 bin dolarda satılacağı açıklandı.

İmkanı Olmayan Tahmin
Elon Musk tarafından onaylanan abartılı analizi uygulanabilir mi? Bu sorunun cevabı oldukça basit. İmkan yoktur. Dünya nüfusunun yalnızca % 7’si yüksek gelirli olarak kabul edilmektedir. Bu yüksek olan gelir kategorisinde yıllık 18.250 dolar kazanmakta olan kişiler girmektedir.