Dünyanın En Çok İndirilen 10 Mobil Uygulaması Açıklandı

Bir araştırma şirketi Nisan ayına ilişkin uygulama verilerini açıkladı. Tiktok, 59 milyonu aşkın indirmeyle dünyada en çok indirilen uygulama olarak öne çıktı.

Dünyanın En Çok İndirilen 10 Mobil Uygulaması Açıklandı

App Store'da zirvedde yer alan Tiktok, Android'de ise 2. sırada yer alıyor. İlk 10 sırada sosyal medya devi Facebook'a ait dört uygulama olduğu görülüyor. Sensor Twoter isimli araştırma şirketi 2021 yılının Nisan ayına ilişkin uygulama verilerini kamuoyu ile paylaştı.  

Sensor Tower'ın yayınladığı verilere göre Tiktok, dünya genelinde Nisan ayında en çok indirilen uygulama olurken, Tiktok'un  30 gün içerisinde 59 milyondan fazla indirildiği görüldü.  Tiktok, App Store'un en çok indirilen uygulaması olurken, Google Play'de ise Facebook'un ardından ikinci sırada yer aldı. İlk 10'da en çok öne çıkan firma ise sosyal medya devi Facebook oldu.  Facebook'a ait ınstagram, Whatsapp ve Messenger'la ilk beşin kalan dört sırası ele geçirilmiş durumda.  İlk 10'da yer alan diğer uygulamalar ise, "Snapchat, Zoom, Telegram, CapCut ve Google Meet" şeklinde açıklandı. 

App Store'da ise sırasıyla en çok indirilen 10 uygulama; TikTok, Youtube, Instagram, WhatsApp, Facebook, ZOOM, Messenger, CapCut, Gmail ve Google Maps oldu. 

Google Play'de sırasıyla en çok indirilen uygulamalar; Facebook, TikTok, Instagram, Snapchat, WhatsApp, Messenger, ZOOM, Telegram, Google Meet, ve Hotstar.