Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Tarih Verdi: 40 bin KM Hızla Göktaşı Dünyaya Geliyor

Dünyaca ünlü Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Tyson yaptığı açıklamada, buzdolabı büyüklüğünde bir göktaşının dünyayı 2 Kasım 'da sarsacağını söyledi.

Dünyaca Ünlü Bilim İnsanı Tarih Verdi: 40 bin KM Hızla Göktaşı Dünyaya Geliyor

Dünyaca ünlü bilim insanı: Dünyaya bir göktaşı geliyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunan Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, 3 Kasım günü yapılacak Amerikan Başkanlık seçimlerinden 1 gün önce , yani 2 Kasım 'da dünyaya bir göktaşının çarpacağını söyledi.

TWİTTER 'DAN AÇIKLADI

Sosyal medya platformu Twitter 'da bulunan hesabı üzerinden açıklamada bulunan Dünyaca ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, şu ifadeleri kullandı:

"Buzdolabı boyutunda bir uzay kayası olan Asteroid 2018VP1, saatte 40.000 km'den fazla hızla bize doğru geliyor. Başkanlık seçimlerinden bir gün önce, 2 Kasım'da Dünya'yı sarsabilir. Zarar verecek kadar büyük değil. Yani Dünya 2020'de biterse, bu Evren'in hatası olmayacak."

Tyson açıklamasında göktaşının saatte 40 bin kilometre hızla dünyaya yaklaştığını söyledi. 

NASA 'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu açıklamadan önce NASA , 2018VP! hakkında bir açıklamada bulunmuş ve bu göktaşının dünyaya çarpma ihtimalinin yüzde 1 'den düşük olduğunu söylemişti. 

NEİL DEGRASSE TYSON KİMDİR?

Neil deGrasse Tyson, Amerikalı astrofizikçi. 1996 yılından beri Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'ne ait olan Hayden Planetaryumu'nun da yöneticisidir. New York'ta doğmuştur. İlk eğitimi yıllarında güreş ile ilgilenmiş ve okulun fizik dergisi yöneticiliğini yapmıştır. Genç yaşlarda astronomi ile ilgilenmeye başlamıştır.

Doğum tarihi: 5 Ekim 1958 (62 yıl yaşında), Manhattan, New York, ABD

Eş: Alice Young (e. 1988)

Eğitim: Columbia Üniversitesi (1989), 

TV şovları: Cosmos: Bir Uzay Serüveni, StarTalk, DAHA FAZLA

Filmler: Buz Devri: Büyük Çarpışma,

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA