Diyarbakır'da 10. Sınıf Öğrencisi E Okul'u Hackledi

10 sınıf öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı 'nın not sistemi olan E Okul'u hackledi ve notları ile devamsızlığını değiştirdi.

Diyarbakır'da 10. Sınıf Öğrencisi E Okul'u Hackledi

Son dakika: Diyarbakır 'da notları kötü olan ve devamsızlığı olan 10. sınıf öğrencisi, okulun sistemini hackledi.

Alınan son dakika bilgilerine göre, geçtiğimiz hafta Pazartesi Diyarbakır 'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan bir okulda meydana gelen olayda, edinilen bilgilere göre, yaklaşık 2 ay devamsızlığı bulunan ve 10 'uncu sınıfta okumakta olan  Sultan Şeymus M., isimli bir öğrenci, iddiaya göre MEB'in not sistemini hackledi.

NOTLARINI 20'ŞER PUAN YÜKSELTTİ

MEBin sistemini hackleyen öğrenci, burada notlarını 20 'şer puan yükseltti. Öğrenci, daha sonra 59 gün olan devamsızlığını da 9 güne indirdi. Öğrenciye not veren öğretmenler, sorunun kendilerinden kaynaklandığını düşünerek sistemi düzeltip eski haline getirdi.

TEKRAR DEĞİŞTİRDİ

İHA'nın son dakika olarak geçtiği haberine göre, sonraki gün tekrar sisteme giren Sultan Şeymus M., notları ve devamsızlığı tekrar kendine göre güncelledi. Bu durum ise okul yönetiminin dikkatini çekti.

Polise haber verilmesinin ardından Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, not sistemini takip altına aldı.

Yapılan çalışmaların ardından Sultan Şeymus M.'nin evinde bulunan IP adresinden sisteme girildiğini tespit eden güvenlik güçleri, öğrenciyi gözaltına aldı.

10. sınıf öğrenci Sultan Şeymus M.'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kamubulteni.com  | Ankara