Cebinizdeki Tehlikeye Dikkat Edin! Twitter, FBI İle Çalışıyormuş

Dünyanın en ünlü sosyal medya platformlarından Twitter'ın eski yönetiminin, ABD Federasyonu bürosu (FBI) yetkililerinin isteği doğrultusunda paylaşımları sansürlediği ve hesapları askıya aldığı iddia edildi. Serbest gazeteci olarak da bilinen May Taibbi, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Twitter eski yönetimi ile FBI arasında bir sansür yazışmalarının olduğunu ortaya çıkardı.  Twitter platformunun eski yöneticilerine ilişkin ifşaat, firmanın üst düzey bir yetkilisi ile FBI arasınd

Cebinizdeki Tehlikeye Dikkat Edin! Twitter, FBI İle Çalışıyormuş

150'den Fazla Elektronik Dosyayı Kapsıyor

Bu iletişimin, 2020 senesinin Ocak ayı ile 2022 senesinin Kasım ayları arasında şirketin üst düzey bir yöneticisi ile FBI arasındaki 150'den fazla elektronik postayı kapsadığı belirtildi.


Rapor Hazırlandı
FBI’ının firmadaki önemli bağlantılarının Twitter platformunun eski yöneticilerinden Yoel Roth olduğu bildirilen paylaşımlarda 2022 senesinin Kasım ayına yönelik pek çok elektronik postada FBI’ın Twitter'ın hizmet kullanım koşullarını ihlal eden hesapların bir listesini hazırladığı aktarıldı.

Bu Bir Sır Değil

Mat Tabbibi, yapmış olduğu paylaşımda hükümetlerin, toplu verileri terör suçlarını izlemek ya da ekonomik tahminler gerçekleştirmek amacıyla analiz etmesinin bir sır olmadığını söyledi.


Twitter Çalışanı İtiraf Etti

Paylaşımlarda fbı'ın sunfarenciscusiber şubesi sorumlusu Elvis Kahsn’ un göndermiş olduğu bir elektronik postada gelecek seçimlerin zamanı ile geri ve şekline yönelik yanlış bilgiler paylaşan ve ulusal seçim Komutanlığı tarafından belirlenen 25 hesabın bulunduğu belirtildi.