BTK'dan Anne Babalara Kritik Dijital Tuzak Açıklaması

Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve anne babalara dijital tuzak hakkında önemli uyarılar yapıldı.

BTK'dan Anne Babalara Kritik Dijital Tuzak Açıklaması

BTK'dan vatandaşlara çok önemli oyun uyarısı geldi.

Bilgie Teknolojileri Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında, internet üzerinde online oyunların yanı sıra birçok dijital oyun olduğu ve bu oyunların bazılarının dijital tuzak olduğuna yer verildi. Dijital tuzaklara karşı alınacak olan önlemlere ilişkin bilgilendirme açıklaması yapan BTK, "Oyunlar; zaman israfına ve erteleme davranışının yerleşmesine sebep olmaktadır. Dijital tuzağa düşen çocuklarda duygu kontrollerinde zorluk yaşama ve kişilik bozuklukları görülmektedir." ifadelerini kullandı.

İnternetten oynanan oyunların çocuklara ve gençlere ciddi zararları olabileceğinin belirtildiği açıklamada, "Asosyalleşme ve aile içi iletişimi azaltması, sanal ile gerçeklik arasındaki farkı ayırt etmede güçlük gibi sorunlar yaşanmaktadır. Şiddet unsurları içerikleri sebebiyle saldırgan duygu, düşünce ve davranışların gelişmesine sebep olması, çocukların çevrimiçi tehditlere açık hale gelmesi gibi Sultanbet olumsuz özellikleri bulunmaktadır. Ebeveynler öncelikle çocuklarının internet ve sosyal paylaşım ağlarında neler yaptığından haberdar olmalıdır." ifadelerini kullanan BTK, ebeveynlerin çok dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini söyleyerek şu şekilde açıklamayı tamamladı:

Ebeveynler teknoloji ve interneti bilinçli bir şekilde kullanmalıdır. Ebeveynler çocuklarıyla güçlü bir iletişim kanalı geliştirmeli, sorgulayıcı ve yargılayıcı bir tutum yerine arkadaşça bir yaklaşım sergilemelidir. Ebeveynlerin, çocukların oynayacakları oyunları birlikte seçmeleri gerekmektedir. Ebeveynler, çocukların dünyasına daha çok girerek çocukların oynadıkları oyunları birlikte oynamalıdır. Benzer olgularla sosyal ağlarda karşılaşılması durumunda ilgili sosyal ağın raporlama araçları kullanılarak yardım merkezlerine şikayet edilebilir. Ayrıca BTK'nın internet kullanıcılarının hizmetine sunduğu Bilgi İhbar Merkezi'ne http://www.ihbarweb.org.tr ihbarda bulunabilirler."

Kamubulteni.com  | Ankara