Artçı Sarsıntılar Ne Kadar Sürer? Artçı Deprem Nedir?

Elazığ, Malatya ve Manisa 'da artçı depremler ne kadar sürecek? Artçı sarsıntılar nedir? Artçı sarsıntılar neden meydana gelir? İşte detaylar.

Artçı Sarsıntılar Ne Kadar Sürer? Artçı Deprem Nedir?

Artçı sarsıntılar ne kadar sürer?

Manisa, Malatya ve Elazığ 'da artçı depremler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Manisa 'da meydana gelen depremde can kaybı yaşanmazken Elazığ 'da yüreğimiz yandı. Cuma günü  Elazığ 'da meydana gelen depremler sonrası yaralar sarılırken artçı sarsıntılar bölgede devam ediyor.

Elazığ 'ın yanı sıra Malatya ve Manisa 'da da artçı sarsıntılar paniğe neden oluyor. Artçı sarsıntıların hiissedilmesi nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, artçıların daha ne kadar süreceğini , artçı depremlerin büyüklüğünün en fazla ne kadar olacağını araştırmaya başladı. 

500 'DEN FAZLA ARTÇI DEPREM

Manisa, Elazığ ve Malatya ile Diyarbakır 'da son günlerde art arda artçı sarsıntılar meydana geldi. 500 'den fazla meydana gelen artçı depremlerde son hissedilenler şu şekilde;

ARTÇI SARSINTILAR NE KADAR SÜRECEK?

Kandili tarafından artçı sarsıntılarla ilgili bir açıklama yapıldı. Deprem gecesi yapılan açıklamada artçıların 1 hafta daha süreceği bildirildi. Ancak TRT Haber canlı yayınında konuşan bir uzman, artçı sarsıntıların 1 ay sürebileceğini söyledi. Ancak artçı sarsıntıların düşük olacağını söyleyen uzman, fay hattının enerjisini attığnı , 5 'in üstünde artçı sarsıntı beklemediklerini söyledi. 

Artçı deprem nedir? Neden meydana gelir? 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE GELİŞMELERDEN ANLIK HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA