Apple, TikTok Videosu Paylaşan Çalışanını İşten Çıkardı

Teknoloji harikası Apple, TikTok videosunda gizlilik kriterlerini ihlal ettiği gerekçesiyle çalışanını işten çıkardığını açıkladı. Teknoloji devlerinden Apple çalışanı ve diğer taraftan TikTok fenomeni Nylah Boone adındaki bir kadın, paylaştığı video sebebiyle işinden çıkarıldı. Genç kadın, TikTok hesabından bir gününü anlatan bir video çekti ve bu içerikte ofis yaşamı ile çalışma arkadaşlarını da gösterdi. Ancak Apple, bu TikTok gönderisinden pek de memnun kalmadı. Apple, gizlilik kuralını ihlal etti

Apple, TikTok Videosu Paylaşan Çalışanını İşten Çıkardı

Apple, Gizlilik İhlalleri Konusunda Katı Davranıyor

Eski Apple çalışanı Nylah Boone’nin bir günlük hayatını anlattığı TikTok videosunda çalışma arkadaşlarından ve ofisinden bahsetmesi ve görüntülemesi işinden kovulmasına sebep oldu. Söz konusu TikTok videosu, 400 binden fazla görüntüleme aldı. Hem Apple çalışanı hem de Tiktoker, kadınları teşvik etmeyi hedeflediğini ve böylece onlarla bağlantı kurduğunu paylaştı.


Videonun çekildiğinden ve ofis ile çalışma arkadaşlarının da videoya dahil olduğunu çok sonradan öğrenen Apple firmasının yetkilileri, aradan 1 ay geçtikten sonra haberdar olduktan sonra kadının işine son verdi.