Apple Kullanıcılarına Uyarı Geldi! Kalp Pili Olanlar Dikkat

Apple tarafından geçtiğimiz aylarda satışa sunulan iPhone 12 için kardiyologlardan korktutan uyarılar art arda geldi.

Apple Kullanıcılarına Uyarı Geldi! Kalp Pili Olanlar Dikkat

Kablosuz şarj imkanı sağlayan mıknatısların kalp pili olan kişileri olumsuz etkilediği hatta kalp pilinin durmasına neden olabileceğinin altı çizildi. Apple sitesinden kalp destek cihazı kullananlar için uyarı yazısı yayımladı.  Apple, geçtiğimiz aylarda iPhone'nin yeni modelini resmi olarak satışa sunmuştu. Bu modellerde yer alan MagSafe ismi verilen özellik sayesinde telefon kablosuz şarj etmek daha da kolaylaştırılmıştı.

Telefonun arkasındaki mıknatıslı bobinler sayesinde Magsafe destekli aksesuarların yapışmasını sağlayan iPhone 12 için bugün korkutan bir açıklama geldi. Henry Ford Kalp ve Damar Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalara göre, iPhone 12'de Magsafe için yer alan bu mıknatıslar, kalp pili olan kişileri olumsuz etkiliyor, bazı durumlarda kalp pilinin durabileceği vurgulanıyor.  Apple, ilgili bulguların ardından resmi sayfasından bir uyarı yayımladı.

Bu uyarı yazısında, kalp cihazı kullanan kişilerin, iphone 12 modellerini Magsafe cihazlarını kalp cihazlarından en az 15.5 santimetre uzakta tutmaları talep edildi.