Apple, 20 Milyon İngiliz Kullanıcıdan Fazla Para Çektiği İddiasıyla Toplu Dava ile Karşı Karşıya

Apple'ın , App Sotre alımlarında yaklaşık 20 milyon ingiliz vatandaşı müşterisinden fazla ücret aldığı iddiasıyla Londra'da toplu dava süreci ile karşı karşıya olduğu bildirildi. 

Apple, 20 Milyon İngiliz Kullanıcıdan Fazla Para Çektiği İddiasıyla Toplu Dava ile Karşı Karşıya

Londra'daki davanın konusu, yaklaşık 20 milyon ingilizden App Store'dan satılan uygulamalar için fazla ücret alınması. davacılar, konuya dair yaptıkları açıklamada, Apple'ın yüzde 30 olan ücretinin aşırı olduğuna vurgu yaparken, Londra'da açılan davada ABD merkezli şirketin iPhone ve iPad kullanıcılarından alınan fazla ücret nedeniyle oluşan zararın telafisi talep ediliyor. Apple'ın bu süreçte 1.5 milyar sterlin tazminat ödeyebileceği iddia ediliyor.

Londra'daki Kings College'ta Profesör olan Racheal Kent, Apple'ın mobil mağazalardaki hakimiyetini kötü niyetli kullandığını ve bu durumun ingilizleri de kötü etkilediğini vurguladı. Son olarak Epic Games ile Apple arasında tekelcilik kavgası ortaya çıkmış, Hatta Epic Games'in kendi oyununu hacklediği bile iddia edilmişti. Apple, bu sene başında App Sotre'daki yazılım ve hizmet veren geliştiricilerden alınan komisyon oranını %15'e çekmişti. Apple, Avrupa Birliği tarafından da hedef tahtasına konulmuş vaziyette. Geçtiğimiz ay, Avrupa Komisyonu Apple'a itiraz beyanı göndererek Apple'ın mağazasındaki müzik uygulamalarında gücünü kötüye kullandığını açıklamıştı.