Android Kullanıcıları Tehlikedesiniz Bu Uygulama Banka Bilgileri Dahil Birçok Bilginizi Çalıyor

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle beraber kötü niyetli uygulamalarında karşımıza çıkması kolaylaşıyor. Bunun son örneklerinden biri de Fast Cleaner uygulaması. Banka bilgilerinizi bile çalıyor.

Android Kullanıcıları Tehlikedesiniz Bu Uygulama Banka Bilgileri Dahil Birçok Bilginizi Çalıyor

Siber saldırılarla beraber hayatımızda daha tehlikeli olan uygulamalardan biri daha tespit edildi. Bir temizleme programı olarak görülse de banka bilgileri dahil birçok bilgimizi pes dedirten yöntemlerle ele geçiren bir uygulama tespit edildi.

ShiftDelete’nin haberine göre Google Play’da trojan barındıran bir uygulama tespit edildi. Hollanda merkezli güvenlik firması ThreatFabric, Google Play Store’da 50.000’den fazla indirilen ve Octo adı verilen bankacılık trojanına sahip bir uygulama tespit ettiklerini duyurdu.

Fast Cleaner uygulaması olarak adlandırılan bu uygulama görünüşte cihazların temizliğini sağlıyordu. Ancak arka planda kullanıcıların verilerini ele geçirdiği tespit edildi.

Uygulama içerisinde bulunan Octo trojanı, siber saldırganlara cihazınızın uzaktan erişilmesine imkan veriyor. Bu şekilde saldırgan sanki cihazınız kendi elindeymiş gibi işlem yapabiliyor. Şifrelerinizi de keylogger aracılığıyla anlık olarak hackerlara iletebiliyor.

Pes dedirten yöntemlerle bu işi yapan saldırganlar cihazınızın parlaklığını minimum seviyeye düşürerek bildirim akışını da engelliyor. Bu şekilde cihaz sahibinin şüphe duymasına engel oluyor.

Banka hesaplarınız dahil birçok hassas bilgiye ulaşabilen Fast Cleaner uygulaması, Play Store’dan kaldırılsa da hala bazı kullanıcıların cihazında bulunuyor. Eğer sizin de cihazınızda varsa hemen kaldırmanızı tavsiye ederiz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /