Aman Dikkat: Bu Sitelere Kart Bilgilerini Verenler Yandı-E Devlet Deyip..

E Devlet kılıfında binlerce kişi dolandırılıyor. İnternet üzerinde korsan siteler açan dolandırıcılar , vatandaşların kart bilgilerini alarak onları dolandırıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan olayların ardından bu yöntem yine başladı. Sosyal medya üzerinde sponsorlu reklamlar veren dolandırıcılar , vatandaşları kandırmaya çalışıyor. İşte son dakika uyarısı ve detaylar.

Aman Dikkat: Bu Sitelere Kart Bilgilerini Verenler Yandı-E Devlet Deyip..

E Devlet dolandırıcılığı.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, hackerların gene iş başında olduğu , açılan sahte internet siteleri ile vatandaşların dolandırıldığı bildirildi. 

E DEVLET SİTESİYMİŞ GİBİ..

Bilgisayar korsanları , sosyal medya platformları üzerinden , sanki e Devlet sitesinin resmi hesabıymış gibi sayfayı dizayn ediyor. Hazırlanan sayfada bir gönderi paylaşılıyor ve bu gönderi , sanki e Devlet resmi duyurusuymuş gibi reklam veriliyor.

Sponsorlu bağlantılar kısmında kullanıcılara görünen bu bağlantıya tıkladığınızda site uzantısı COM olan bir sayfa karşınıza çıkıyor. Ancak isimde turkiyegovtr gibi kelimeler yazılıp vatandaşlar kandırılıyor. 

KREDİ KARTI AİDATLARI GERİ ÖDENECEK YALANI

Bu korsan sitelerin sosyal medya hesaplarında , kredi kart aidatlarının geri ödenmesi için kanunun yürülüğe girdiği söylenmekte. Aidatların vatandaşlara geri ödeneceği , geri ödemelerin yapılması için ise vatandaşların kart numarası , kredi kartı son kullanma tarihi ve CVV kodunun girilmesi gerektiği belirtiliyor.

DOĞRU MU?

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, kredi kart aidat ödemeleri ancak bankaların vatandaşlara yapacağı , e devlet kapısı üzerinden böyle bir hizmetin olmayacağı bildirildi.  Yapılan uyarıda vatandaşların kredi kart bilgilerini , son kullanım tarihlerini ve CVV kodlarını bu zararlı sayfalara girmemesi gerektiğine yer verildi.

UZANTIYA DİKKAT

Bunun için sitenin uzantısına bakılması gerekiyor. E Devlet 'in resmi internet sayfasının tam adı www.turkiye.gov.tr 'dir. E-Develt gibi gösterilen , ancak uzantısı com, net, xyz, site, club gibi olan sitelere itibar edilmemesi ve kişisel bilgiler ile kart bilgilerinin girilmemesi gererktiği bildirildi. 

GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN