ABD, Dünya Genelinde Huawei Ürün Satışını Yasaklamak İstiyor

ABD Federal İletişim Komisyonu, Huawei ile ZTE Telekomünikasyon ekipmanlarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bütün satışlarını ulusal güvenlik gerekçeleri ile yasaklamayı hedefliyor.

ABD, Dünya Genelinde Huawei Ürün Satışını Yasaklamak İstiyor

Amerikan eski başkanı Donald Trump yönetiminin koyduğu çeşitli ambargolar sebebiyle oldukça zor durumda kalan ve Google lisansı iptal edilen dünyanın en iyi teknoloji markaları arasında yer alan Huawei, kan kaybetmeye devam ediyor.

Akıllı telefon satışlarında ilk 5'in haricinde kalan ve kendi vatanı içinde dahil liderliğini kaybeden Huawei, Amerikan mevcut başkanı Joe Biden döneminde de çok sert ambargolarla karşı karşıya kalmıştı.

Huawei'nin Bütün Ekipmanları Yasaklanabilir

ABD Federal İletişim Komisyonu, Huawei ile ZTE telekomünikasyon ekipmanlarının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bütün satışlarını, ulusal güvenlik gerekçeleri ile yasaklanmanın peşinde. 2021 senesinde ABD Başkanı Joe Biden, güvenlik tehdidi şeklinde görülen şirketlerin ABD düzenleyicilerinden yeni ekipman lisansları almasını önlemek amacıyla hazırlanan yasa tasarısına imza atmıştı.

Kan Kaybeden Huawei, Direniyor

Huawei, pazardaki konumunu yeniden kazanmak amacıyla önümüzdeki senenin başlarından itibaren ABD yaptırımlarını aşarak 5G akıllı telefon üretimine tekrardan başlamaya hazırlanıyor.


Amerikan teknolojisi satın alması yasaklanan firma, içinde üretimi gerçekleştirilen çipleri kullanmak zorunda kalacak.

Diğer taraftan söz konusu çiplerin, diğer markaların kullandıkları çiplere göre daha düşük kalitede olduğu da söyleniyor.