ABD-AB Arasında Teknoloji İşbirliği

 ABD ile AB arasında teknoloji alanında iş birliği devam edecek. Avrupa Birliği ve ABD'deki yetkili kişiler Brüksel de toplandı. Yapılan açıklama ile Avrupa ve ABD arasındaki rekabet savaşları, otoritesi ile bu rekabetin dijitale yansıması ve teknolojide de devam etmesini sağlamak, geliştirmek ve uygulamak için iş birliği içinde olduklarını ve bu iş birliğini geliştirmek için çaba sarfettiklerini açıkladılar.     Yakın geleceğin temel noktası olan teknoloji alanında ileriye yönelik yapılan analizler,

ABD-AB Arasında Teknoloji İşbirliği

Brüksel de yapılan toplantıda da dijital dünyada ne tür bir birleşmenin sağlanayabileceği, teknolojideki değişimlere karşı ne tür önlemlerin alınabileceği ve dünyanın geldiği son noktada bu savaşla nasıl baş edibileceği tartışıldı. Bu aşamaya kadar uyumlu çalışmaların yapıldığı, ABD ve Avrupa Birliği arasında çeşitli toplantıların olduğu, üst düzey yöneticilerin çalışmalarını bu yönden yoğunlaştırdıkları ve dijital sektöre dair çıkarımlarının paylaştıkları belirtildi.

Hızla gelişen teknolojideki eşit bir dönüşüm sağlayanabilmesi için her iki dünya tarafındaki ülkelerinde iş birliği içinde olması gerektiği, kapsayıcı çözümlerin ortak bir paydada alınması gerektiği dillendirildi. Kendini geliştiren, uyum sağlayan ve iyi bir yol kat eden ve rekabet şartlarına da uyum sağlamış piyasaların tüketicilere, şirketlere, kurumlara ve çalışanlara yararlı olduğuna dikkat çekerek yetkili kişilerin teknolojinin geliştirilmesi, iş birliği ve birlikte hareket edilmesi konusunda anlaştıkları eklendi.