21 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı: VPN Kullananlara Kötü Haber!

VPN kullanan milyonlarca kişiye kötü haber geldi. Bazı uygulamalardan telefona VPN kullananların bilgileri çalındı.

21 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı: VPN Kullananlara Kötü Haber!

VPN kullananlara kötü haber.

Mepa News'in son dakika olarak aktardığı bilgide milyonlarca VPN kullanıcısının bilgilerinin ele geçirildiği ve satışa çıkarıldığına yer verildi. 

VPN NEDİR?

VPN, uzaktan erişim yolu ile farklı ağlara bağlanmayı sağlıyor. Bunu sağlayan internet teknolojisi olan VPN'yi kurduğunuzda bilgisayarınızı şifreliyorsunuz ve aldığınız tüm veriler dışarıdan görülmüyor. Öte yandan IP adresiniz de görünmüyor ya da oldugunuzdan farklı bir yerde görünüyor.

TELEFONLARDA ÇOKÇA KULLANILIYOR

Android telefon kullanıcılarına Play Store ve AppStore üzerinden birçok VPN uygulaması sunuluyor. Ancak buradaki VPN uygulamalarını telefonuna kuranların bilgilerinin çalıntığına yer verildi. 

CyberNews'in aktardığı söz konusu raporda, aralarında Türkiye'deki kullanıcıların da bulunduğu 21 milyon kullanıcının kişisel verilerinin internete sızdırıldığına yer verildi.

HANGİ BİLGİLER ÇALINDI

Darknet forumlarında satışa çıkarılan üç veritabanında, kullanıcıların e-posta adresleri, kullanıcı adları, şifreleri, cihaz seri numaraları ve ödeme bilgileri gibi son derece önemli veriler yer alıyor.

HANGİ UYGULAMALARDAN

Söz konusu bilgilerin Super VPN, Gecko VPN ve Chat VPN uygulamalarını kullanan kullanıcılardan geldiği belirtiliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA