Zabıta Memuru Alımı İçin Üzen Haber

Zabıta memuru alımları ile ilgili adayları üzen haber. Danıştay 'ın verdiği iptal kararı sonrası hala yönetmelik değişikliği yapılmadı.

Zabıta Memuru Alımı İçin Üzen Haber

Zabıta memuru alımlarının neden geciktiği belli oldu.

Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde kamuya binlerce zabıta memuru alımı yapılıyordu. Ancak bu yılın ikinci yarısında, sözlü mülakat ile zabıta memuru alımı için bir ilan yayınlandı o da iptal edildi. 

Alımların neden geciktiği belli oldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Danıştay 'ın Mayıs ayındaki iptal kararının etkili olduğuna yer verildi.  Danıştay tarafından verilen kararda sözlü mülakat ile zabıta alımının hukuka uygun olmadığı bildirildi. 

Söz konusu karar şu şekildeydi:

"Oysa yukarıda da belirtildiği gibi nesnel bir yöntem olan merkezi sınavdan sonra her türlü öznel değerlendirmeye açık bulunan ikinci bir sınavın yapılması merkezi sınavın nesnel koşullarını kısmen dahi olsa etkisiz kılacağı gibi, İl Özel İdareleri ve belediyelere, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile kurdukları birliklere ait B grubu kadrolara atama yapılırken aynı hukuksal durumda bulunan belediye zabıta kadrolarına atamada ikinci bir sınavın yapılmasının öngörülmesi eşitlik ilkesine aykırı olduğundan ve subjektif değerlendirmelerin oluşabilmesine yol açıcı etkileri bulunduğundan dava konusu düzenlemenin belediyelerin de tabi olduğu Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında genel Yönetmeliğe ve hukuka uygunluk bulunmamaktadır."

2018 'DE BİNLERCE ALIM OLDU

2018 yılında birçok belediye bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından zabıta alımları yapılmıştı. Ancak Maysı 2019 'da verilen bu kararın ardından herhangi bir ilan yayınlanmadı. Sözlü mülakat ile alınmak üzere yayınlanan 1 ilan ise iptal edildi. 

Kadın-erkek diğer zabıta adayları bu sayfada >>TIKLA KATIL

YÖNETMELİK DEĞİŞECEK Mİ?

Danıştay 'ın kararı sonrası yönetmelik değişikliği bekleniyordu. Ancak hala bir düzenleme yapılmadı. Düzenleme yapılmaması , ilanların da gecikmesine neden oldu.

ZABITA ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN