Belediye Başkanının Kızı 69 KPSS ile Zabıta Memuru Oldu

Akharım Belediyesi 'ne yapılan memur alımında dikkat çeken sonuç geldi. 1 memur kadrosu için mülakata giren 4 kişi başarısız oldu. Zabıta kadrosuna ise belediye başkanının kızı atandı.

Belediye Başkanının Kızı 69 KPSS ile Zabıta Memuru Oldu

Belediye başkanının kızı 69 KPSS ile memur oldu.

Akharım Belediyesi geçtiğimiz ay bir ilan yayımladı ve 2 kamu personeli alacağını duyurdu. Memur kadrosuna 55 , zabıta kadrosuna ise 65 KPSS ile başvuruları alan belediyede mülakatlar yapıldı ve kazanan isimler belli oldu.

Yüzlerce kişinin başvuru yaptığı ilanın sonuçları açıklandı ve adaylar sözlü mülakata çağrıldı. 

KAÇ KİŞİ ÇAĞRILDI?

Hre kador için başvuru yapanlar arasından KPSS sıralaması yapılacak ve 5 katı aday mülakata çağrılacaktı. Memur kadrosu için 5 katı aday çağrılırken zabıta kadrosu için 3 kişi mülakata çağrıldı: 

İlan sonuçlarına bakıldığında belediye başkanının kızının listede 2. sırada yer aldığı görüldü. KPSS puanı ise 69.

Mülakat sonuçları açıklandı ve belediye başkanının kızı kazandı. 

MEMUR KADROSU BOŞ KALDI

Memur kadrosu için 5 kişi mülakata çağrıldı. 1 'i katılmadı ve katılan 4 kişi de başarısız oldu. Memur kadrosu boş kaldı. 

En yüksek puana sahip olmasına rağmen mülakata katılmayan F.K, Afyon Postası'na neden mülakata katılmadığını şu sözlerle anlattı:

"Alınacak kişi belliydi zaten. Onlar için açılmış bir sınav. Başkanın kızının katıldığını bildiğim için ve mülakata da kaldığını bildiğim için ben mülakata katılmadım nasıl olsa o alınacak diye. 1 kişi de memur alınacaktı onu incelediniz mi bilmiyorum ama onda kimseyi almamışlar. Çünkü memurluk için de belediye de çalışan birisini alacaklardı. O da KPSS sıralamasına giremediği için mülakata kalamadı."

Kaynak: www.afyonpostasi.com.tr