Memur Alımı İlanları İçin Verilen Komik Başvuru Süresi

Son dönemlerde DPB'de yayımlanan belediye memur alımlarında, adaylara verilen başvuru süresi dikkatleri çekti. İlanlara başvuru için adaylara 2-3 günlük süreler tanınıyor.

Memur Alımı İlanları İçin Verilen Komik Başvuru Süresi

Belediyeler, son yönetmelik değişikliğinin ardından artık zabıta memuru ile itfaiye eri alımlarını açıtkan atama usulü ile yapıyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemede belediyelerin, kendi bünyelerine yapacakları memur alımları için Devlet Personel Başkanlığı resmi sayfasından ilan yayımlamaları ve başvuruları KPSS puanına göre almaları üzerinde karar kılındı. KPSS puan şartını kendileri belirleyen belediyeler, çeşit çeşit ilanlara çıkmaya başladı.

İLLA KENDİ ADAMLARINIZI MI ALACAKSINIZ

Bazı belediyeler, yayımladıkları ilanlarında çeşit çeşit özel şart istemekte. Alım lise mezunu yapılacakken özel şartlara konulan bazı değişik maddeler, çok sayıda kişinin başvuru yapmasına engel olmaktadır. Ancak bunları bir köşeye bıraktığımızda, son günlerde yayımlanan belediye memur alımlarında en dikkat çekici kısım başvuru süresi.

Belediyeler, yayımladıkları ilanlarda adaylara başvuru süresi olarak 2-3 gün veriyorlar. Tabi diğer belediyelerin hakkını yemeyelim. Bazı belediyeler bonkör davranıp 5 gün başvuru süresi veriyor.

Başvurusu önümüzdeki günlerde başlayacak olan bazı ilanlara bakacak olursak, Alay Belediye Başkanlığı, başvuru için 8-10 Ekim günlerni verdi.

Doğanhisar Belediye başkanlığı ise Alay Belediyesi'nden biraz daha cimri davranarak 15-16 Ekim günlerinde adayların başvuru yapmasını istedi. 

Meriç Belediye Başkanlığı ise yine Doğanhisar gibi 2 gün süre verdi ve adayların 8-9 Ekim arasında başvurusunu yapmasını istedi.

BAŞVURU FORMU İLK GÜN YAYIMLANIYOR

Başvuru için adayların Belediyenin internet sitesinden başvuru formu alması gerekiyor. Başvuru formu ise başvuruların başladığı gün yayımlanıyor.

Peki soruyoruz, başka şehirden ilana başvuru yapacak adaylar müracaatlarını nasıl yapacak? Birçok İlden gönderilen kargolar 2-3 gün sonra bu belediyelere ulaşıyor. Başka işlerde çalışan izin alamayan adaylar bu 2 günlük başvuru süresi nedeniyle bu ilanlara başvuramıyor.

Söz konusu duruma Devlet Personel Başkanlığının el atması gerekiyor. Ya da mahalli idareler yönetmeliğinde, memur alımları başvuru süresi ile ilgili düzenleme yapılması gerekiyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER