KPSS 60-65-70 puanla Zabıta ve İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başladı

Belediyelerin zabıta ve itfaiye eri alımı başvuruları devam ediyor. Herhangi bir ikamet şartı olmadan Güney Belediyesi zabıta ve itfaiye eri alımı başvuruları başladı.

KPSS 60-65-70 puanla Zabıta ve İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başladı

Afyonkarahisar ili Güney Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılacak. 2022 KPSS puanıyla başvuruları alınacak kadrolar için başvuruları onaylanan adaylar sözlü ve uygulamalı sınava alınacak.

Başvuru Genel Şartları

- Türk vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak

- İşini sürekli yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli olmamak

- Zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri Belediyece yapılacaktır.

- Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

- İtfaiye Eri kadrosu için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları

- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

Alım Yapılacak Kadrolar ve Özel Şartları

Lisans Mezunları

Zabıta Memuru (1 personel) KPSS P3 En az 60 puan (Kadın/Erkek)

- Üniversitelerin Muhasebe ve Denetim, İşletme, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Ekonometri, Yerel Yönetimler Lisans programlarının birinden mezun olmak.

- En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

İtfaiye Eri (1 personel) KPSS P3 En az 70 puan (Kadın/Erkek)

- Lisans düzeyinde eğitim veren programların birinden mezun olmak,

- En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Ön Lisans Mezunları

İtfaiye Eri (1 personel) KPSS P93 En az 65 puan (Kadın/Erkek)

- Ön lisans düzeyinde eğitim veren programların birinden mezun olmak,

- En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Adaylar Belediyenin internet sitesi https://afyonguney.bel.tr/ adresinden alacakları formu doldurarak aşağıdaki belgelerle beraber başvurularını yapacak.

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya Kurumca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya E-devlet üzerinden alınacak barkodlu mezuniyet belgesi, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyece tasdik edilebilir.)

- Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyece tasdik edilebilir.)

- KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan barkotlu bilgisayar çıktısı,

- Erkek Adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- 4 adet fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacak, yapıştırmayan adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır)

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyece tasdik edilebilir.)

- Hangi kadroya müracaat edeceğine dair başvuru dilekçesi.(Adaylar şartlarını sağladığı yalnızca bir kadroya başvuru yapabileceklerdir.)

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 1 Şubat-3 Şubat 2023 tarihleri arasında mesai bitimine kadar Güney Belediyesi (Orta Mah. Kemalpaşa Cad. No: 1 Güney/Afyonkarahisar ) adresinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen müracaat ederek yapacaktır.

Sınav Tarihi ve Yeri

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ile sınav yeri ve zamanı başvurularının değerlendirilmesine müteakip 13.02.2023 tarihinde Belediyenin http://afyonguney.bel.tr/ resmi internet sayfasından ve Belediyenin ilan panosunda ilan edilecektir.

Sözlü ve uygulamalı sınav 23.02.2023 tarihinde, Güney Belediyesi (Orta Mah. Kemalpaşa Cad. No: 1 Güney/Afyonkarahisar ) adresinde yapılacaktır. İtfaiye Eri kadrosu için Sözlü ve uygulamalı sınav saat 11:00’da başlayacaktır. Zabıta Memuru kadrosu için Sözlü ve uygulamalı sınav saat 14:00’ da başlayacaktır. Aynı gün içerisinde sözlü ve uygulamalı sınav bitmez ise ertesi gün devam edilecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /