Duyurular Bugün Geldi: 3 Belediyeye KPSS Puanı ile Memur Alınacak

Farklı illerde belediye başkanlıkları bünyesine KPSS puanı ile memur alımı yapılacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere yapılacak memur alımlarının başvuru bilgileri yazımızda.

Duyurular Bugün Geldi: 3 Belediyeye KPSS Puanı ile Memur Alınacak

8 Ekim kamu ilanları: 4 belediyeye memur alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından art arda 4 duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyurularda farklı kadrolarda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puan şartı ile belediyeler bünyesine yapılan alımın başvuru bilgileri yazımızda.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; “Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacak memur alımında başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

g) Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır.)

ALIM YAPILAN KADROLAR-MEZUNİYET-KPSS ŞARTI VE BAŞVURU TARİHLERİ

Belediyelerin ilanları şu şekilde:

Bursa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri

Başvuru tarihi : 16/11/2020 – 20/11/2020 

Taşoluk Belediyesi

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi

Başvuru tarihi : 23.11.2020 –25.11.2020