MSB 6 Bin TL Maaşla Yedek Astsubay Alımı

Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada yedek astsubay alımına başvuruların başladığına yer verildi. İşte detaylar.

MSB 6 Bin TL Maaşla Yedek Astsubay Alımı

6 bin TL maaşla yedek astsubay alınacak.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz gün yayımlanan ve ilk olarak kamubulteni.com 'da yayımlanan duyuruda , Şubat 2020 'de silahaltına alınmak üzere yedek astsubay alımı yapılacağına yer verildi.

YEDEK ASTSUBAY NEDİR?

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte TSK bünyesine yedek astsubay statüsü getirildi. Ön lisans mezunu olan adaylar, askere gidecekleri zaman bunu tercih edebilir ve yedek astsubay olarak askerliğini yapabilir.

ADAYLAR BU SAYFADA TOPLANIYOR

Yedek astsubaylığa başvuracaklar bu sayfada >> > TIKLA-KATIL

12 AY ASKERLİK

Yedek astsubaylar 2 ay kıta eğitimi alacak. Kıta eğitimlerini tamamlamalarının ardından adaylar 10 ay yedek astsubaylık yapacak. 2 ay kıta eğitiminde maaş ödenmez. 10 aylık süreçte yedek astsubaylara, astsubay maaşı verilir.

BAŞVURU DETAYLARI

ASAL 'dan konu ile ilgili yayımlanan duyuru şu şekildeÜ;

- ŞUBAT 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SINIFLANDIRMA NİTELİK LİSTESİNE; YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN; 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRANLARDAN CELP TERCİHLERİNE GÖRE BAŞVURUSU TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACI DİKKATE ALINARAK KABUL EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLE/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR ALINACAKTIR.

- ŞUBAT 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINMAK İSTEYEN YÜKÜMLÜLERİN, 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMA VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. YOKLAMASINI YAPTIRDIKLARI HALDE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPMAYANLAR MEVCUT BİLGİLERİNE VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACINA GÖRE SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR.

BAŞVURU EKRANI

MSB ASAL yedek astsubay başvurusu aşağıdaki linkten yapılmaktadır.

https://www.turkiye.gov.tr/ASAL-celp-donem-tercihi

YENİ DÖNEM ASTSUBAY UZMAN ERBAŞ ASKER ALIMLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN