Yönter'den 113 Bin Uzman Çavuşa Kadro İçin Taşeron Benzetmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde bir basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, uzman çavuşlara kadro konusunda yeni açıklamalarda bulundu.

Yönter'den 113 Bin Uzman Çavuşa Kadro İçin Taşeron Benzetmesi

MHP genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi ve uzman çavuşların sorunlarını Meclis'e taşıdı

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyeni Yönter, "'İki kahramanımızı, cennete uğurladık. Onlar cennete girdiler de hayattayken ordu evine giremediler. Israrla orduevinin kapıları halen kilitli. Kahraman uzman çavuşlarımızdan, uzman jandarmalarımızdan pek çok şikayet ve sorun alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzman çavuşların sorunlarının bir kanayan yara olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Yönter şu ifadeleri kullandı:

"Enselerinden vuruldular şehit oldular. Çatışmaya girdiler şehit oldular. Pusuya düşürüldüler şehit oldular. Kurşuna hedef oldular şehit oldular. Bombayla saldırı düzenlendi, şehit oldular. En sonunda donarak şehit oldular" 

DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ

Geçtiğimiz gün Tunceli'de soğuktan donarak şehit olan iki kahraman askere de açıklamasında değinen Yönter, "26 Ekim Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalında yaşanan hazin ve ibretlik olayı hepiniz biliyorsunuz. İki kahramanımızı kaybettik. İki kahramanımızı, cennete uğurladık. Onlar cennete girdiler de hayattayken orduevine giremediler. Israrla orduevinin kapıları halen kilitli. Kahraman uzman çavuşlarımızdan, uzman jandarmalarımızdan pek çok şikayet ve sorun alıyoruz. Artık bu kapıyı ne zaman açacağız doğrusu isterseniz merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yönter açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Konunun Meclis zemininde bir araştırma önergesi vesilesiyle gündeme gelmesine de gerek yok. Buna ne lüzum var. Zaten mahkeme, adliye görevinin başında. İdari tahkikat başlamış, devam ediyor. Şehitler üzerinden istismar yapmaya kimse kalkışmamalı. Böyle bir ahlaksızlığa kimse cüret etmemeli. Donarak şehit olan kardeşlerimiz, hepimizin yüreklerini kavurdu. Onlar orada dondu, buza büründü, yorgan diye karı üzerilerine çektiler ama biz burada cayır cayır yandık. Samimi ve dürüstüz ama şehitlerimizin aziz hatırasını siyasete malzeme yapmakta en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır. İP'i, CHP'si, HDP'si bu işten derhal vazgeçmelidir."

TAŞERON BENZETMESİ

Uzman çavuşlara kadro için taşeron işçi benzetmesi yapan Yönter,  'Bu kardeşlerimizi kadroya almamız lazım. Yüzbinlerce taşeron firma çalışanını bu devlet kadroya almadı mı? Kadroya almak bizden bir şey kaybettirdi mi? Asla. Destekledik mi? Sonuna kadar destekledik. Peki yaklaşık 113 bin 500 kişi olan uzman çavuşlarımızı niye kadroya almıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni uzman erbaş alımlarından bildirim alarak haberdar olmak, uzman çavuşlara kadro haberlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara