Yeni Sistemde Asteğmen Alımı ve Süresi Belli Oldu

Yeni askerlik sisteminde detaylar belli olmaya başladı. Yeni sistemde askeriyeye asteğmen alımı için bir değişiklik olmayacağı bildirildi.

Yeni Sistemde Asteğmen Alımı ve Süresi Belli Oldu

Askerlik sisteminin değişmesi için Milli Savunma bakanlığında yapılan toplantının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yenişafak 'ta yer alan habere göre Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı ve  kuvvet komutanlarının toplantısında önemli kararlar alındığı bildirildi. 6 Aralık günü akşam düzenlenen toplantıda askelriksüresinin kısaltılması ve tamamen profesyonel askerliğe geçilmesi meseleleri konuşuldu. Söz konusu toplantı sonrası alınan kararlar, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunulacak. Erdoğan 'ın da onayından sonra yeni askerlik sistemi yürülüğe konulacak.

EN GEÇ MART AYI

Edinilen son dakika bilgilerine göre, söz konusu çalışmaların bir iki ay içinde tamamlanacağı ve taslak düzenlemenin en geç Mart ayında açıklanacağı bildirildi.

YENİ SİSTEMDE ASTEĞMENLİK

Edinilen son dakika bilgilerine göre askerlik süresinin 9 aya düşürülmesi planlanıyor. Buna göre eğitim durumuna bakılmaksızın tüm vatandaşlar 9 ay askerlik yapacak. Bu düzenlemede 3 ay herkes için zorunlu olacak ve kalan 6 ay bedelli olarak yapılabilecek. Bu düzenleme dövizli askerliği de kapsayacak. Öte yandan yeni sistemde asteğmenlikte bir düzenleme olmaması, eski sistemdeki gibi ihtiyaca göre üniversite mezunları arasından asteğmen alımı yapılacağı ve bu vatandaşların 12 ay süre ile askeriyede kalacağı bildirildi. 

Kamubulteni.com  | Ankara