Yeni Jandarma Özel Harekat (JÖH) Alımı Ne Zaman? İşte Aranan Şartlar

Jandarma Genel Komutanlığı 'na özel harekat alımı ne zaman yapılacak? Yeni dönem JÖH alımları için ilana nasıl ulaşabilirim? JÖH olabilmek için aranan şartlar nelerdir?

Yeni Jandarma Özel Harekat (JÖH) Alımı Ne Zaman? İşte Aranan Şartlar

On binlerce kişi, yeni dönem Jandarma özel harekat alımı ilanını bekliyor.

Jandarma Özel Harekat alım ilanını bekleyen adaylar, Kamubulteni 'ne attıkları mesajlarında yeni dönem personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağı sorusunu sordu. Biz de Kamubulteni.com olarak yeni dönem Jandarma Özel Harekat alımı hakkındaki son açıklamaları ve bilgileri haberimizde derledik. Siz de merak ettiğiniz sorulara cevap bulmak, JÖH-PÖH alımlarından anında haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını ücretsiz indirin.

DİREK JÖH ALIMI OLUR MU?

Jandarma Genel Komutanlığı JÖH alımı olarak ilan yayımlamaz. JÖH'ler, kurum içi personeller arasından alınır. Jandarma Özel Harekat olmak isteyen adayların Jandarma bünyesinde çalışması gerekmektedir.  Jandarma Genel Komutanlığı personelleri, subay, astsubay, uzman jandarma, çavuş, sözleşmeli uzman çavuş personelleri JÖH olabilir.

JÖH OLMAK İÇİN UZMAN ERBAŞ ALIMINA BAŞVURUN

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine yakın zamanda uzman erbaş alımı yapılacak. JÖH olabilmek için uzman erbaş alımına başvurun ve jandarma bünyesine girin. JÖH ihtiyacı olduğunda Jandarma Genel Komutanlığı birliklere yazı gönderir ve JÖH için alım yapılacağını söyler. Jandarma personelleri ise JÖH sınıfına geçmek için başvuru yapar.

BAŞVURU ŞARTLARI

JÖH olabilmek için istenen şartlar şu şekilde;

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, erkek olması, en az lise mezunu olması, 27 yaşını geçmemiş olması, sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış olması, en az 164 cm boyuna sahip olması, silah taşımasına engel herhangi bir sorunu olmaması, JÖH alımı için komando olur sağlık raporu almak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAKAN SOYLU ALIMLAR ARTACAK DEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimden önce yaptığı açıklamada özel harekat alımlarının artacağına yer vermişti. 

İLANI BEKLEYENLER KAMUBULTENİ 'NDE

Yeni dönem Jandarma  uzman erbaş, astsubay  ilanlarını bekleyen adaylar Kamubulteni.com 'u indiriyor. Siz de mobil uygulamamızı indirin ve ilanlardan ilk haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER