Yeni Askerlik Sistemi, Askerdekileri Etkileyecek mi?

Yeni askerlik sisteminden , askerde olanlar faydalanabilecek mi? Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte askerlik sistemi hakkında son bilgiler.

Yeni Askerlik Sistemi, Askerdekileri Etkileyecek mi?

Yeni askerlik sistemi yürülüğe girdiğinde askerdekiler faydalanacak mı?

Yeni askerlik sistemi için çalışmalar devam ederken en çok araştırılan konu, yeni askerlik sistemi yürülüğe girdiğinde silah altında olan er ve erbaşların bu sistemden faydalanıp faydalanmayacağı konusu oldu. Biz de kamubulteni olarak vatandaşların kafasındaki bu soruyu cevaplandırmak için haberimizi yazdık.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ SEÇİMDEN SONRA

Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalarını çok büyük oranda tamamladı. Ancak meclis tatile girdi. TBMM Genel Kurulu 27 Mart günü toplanacak. Bu nedenle yeni askerlik sistemi seçimlerden sonraya kaldı. 

Seçimden sonra Nisan 'da Meclise gelecek yeni askerlik sistemi Nisan sonu yada Mayıs başında yürülüğe girecek. 

Geçtiğimzi gün NTV 'de açıklama yapan Erdoğan, yeni askerlik sistemi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

'Bu konuyla ilgili tabi benim arzumda, savunma bakanımızın da arzusu, seçim öncesi kanunu çıkarmaktı. Yoğunluklar sebebiyle, çalışmalar nedeniyle şu an bitiremedik. Şu an biti, Taslak bir tasarı noktasına geldi. Seçim sonrası , geçenlerde açıkladığım gibi, bunun üzerinde duracağız, milletimizin askerlikle ilgili bağını zedelemeyecek, yaşanan yığılmayı ortadan gidereceğiz. Bedelli bedelsiz, bedelli çıkacak mı, çıkmayacak mı, bu işi artık bitirdik. Artık bedelli daimi olarak var. Ve bununda , Euro, TL, Yurtiçi, Yurtdışı böyle bir şey de yok. Kur neyse durum bunu her iki tarafta. Bundan sonra tabi, bir de savunma bakanımızın bu konuyla ilgili çalışmaları etraflıca, kendisi inşallah o da anlatacak. Seçim sonrasında da bunu inşallah meclis açıldığında, kanunlaştırarak, ilk işlerimizden birisidir diyebileceğim kanun bu olacaktır.'

ASKERDEKİLER FAYDALANABİLECEK Mİ?

Yeni akerlik sisteminin Mayıs ayında yürülüğe girmesi beklenirken en çok merak edilen konu , askerde olanların faydalanıp faydalanmayacağı konusu oldu.

Bir kanun yürülüğe girdiği tarihte , kapsamındaki tüm kişileri kapsar. Askerde olanlarda yeni askerlik sistemine göre askerlik yapacak. Yeni sisteme göre mevcut silahaltındaki askerlere de düzenleme gelecek ve o askerler de yeni askerlik sistemine dahil olacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ HAKKINDA HABERLERDEN, MEMUR -POLİS-PÖH-JÖH ALIMLARINDAN EN DOĞRU ŞEKİLDE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN