TBMM'de 'Yeni Askerlik Sistemi' Görüşmeleri Başladı - Erken Terhisle İlgili Flaş Açıklamalar

Son Dakika... Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta 2 maddesi kabul edilen kamuoyunca 'Yeni askerlik sistemi' , 'Tek tip askerlik' olarak bilinen Askeralma Kanunu Teklifi görüşmeleri başladı. 

TBMM'de 'Yeni Askerlik Sistemi' Görüşmeleri Başladı - Erken Terhisle İlgili Flaş Açıklamalar

TBMM'de 'Yeni Askerlik Sistemi' Görüşmeleri Başladı

Son Dakika... Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta 2 maddesi kabul edilen kamuoyunca 'Yeni askerlik sistemi' , 'Tek tip askerlik' olarak bilinen Askeralma Kanunu Teklifi görüşmeleri başladı. 

SON DAKİKA! İLK 5 MADDE KABUL EDİLDİ! - SAAT 19.49

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren , 100 yılın ardından TSK'daki en köklü düzenleme olarak gündeme gelen yeni askerlik sisteminin görüşmeleri sürüyor. Geçtiğimiz hafta kanun teklifinin ilk iki maddesi kabul edilmişti. Muhalefet partileri ve iktidar partisi milletvekillerinin teklifin bütünü üzerinde çoğunlukla anlaştığı, 45. madde ve bazı maddelerde değişiklikler yapılabileceği belirtilmişti. 

Teklif Bu Hafta Yasalaşabilir!

AK Partili yetkililer, TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşmeleri sürecek yeni askerlik sistemi teklifinin Cuma gününe kadar yasalaşabileceğini bildiriyor. Teklifin yasalaşmasının ardından 130 bine yakın asker terhis olacak, bedelli askerlik kalıcı hale gelecek, yedek astsubaylık uygulaması hayata geçecek, askerlik sürelerinde düzenlemeye gidilecek, askerliğini 12 ay yapan yükümlülere TSK'nın subay, astsubay, sözleşmeli er-erbaş , uzman erbaş alımlarında ilave puan verilecek. 

CHP'Lİ ENGİN ÖZKOÇ 3. MADDE ÜZERİNE KONUŞUYOR...

Biz de diyoruz ki:

1)    5'inci madde buna hizmet ediyor mu? Tedirginliğimiz bu.

2)    Şimdi iktidar partisine dönüp sizlere sesleniyorum: Değerli milletvekili arkadaşlarım, az önce savunma sanayisiyle ilgili Adalet ve Kalkınma Partisinden bir hatibimiz bu kürsüden seslendi. "Savunma sanayisinde dünya sıralamasına 97'nci sırada girmiştir." diyor. Neyle girdik? Askerî fabrikalarımızla girdik, ordumuzun yönettiği fabrikalarla girdik. "İhracatta 2,2 milyon dolara gelmiştir." diyor. Kiminle yaptık? Ordumuzun yönettiği fabrikalarla yaptık. "Projede 60 milyon dolarlık bir proje yatırımı gerçekleştirdik." diyor. "Savunma sanayisinden ayrılanlar kişisel olarak ayrılmıyorlar, yatay geçiş yapıyorlar." diyor.

Şimdi burada söylüyorum: Eğer ordumuzun yönettiği fabrikalarda bu kadar üstün başarı elde ettiysek Tank Palet Fabrikasını niçin Katarlılara teslim ediyoruz, neden yapıyoruz bunu? (CHP sıralarından alkışlar) Gerçekten Ethem Sancak'ın menfaatleri Türkiye Cumhuriyeti ordusunun menfaatlerinden daha mı üstündür? Katar ordusu, Katar Doğu Akdeniz'de bizim çıkarlarımızın tersine hareket ederken, Amerika Birleşik Devletleri'yle birlikte sırt sırta vermişken başarılı ordumuzun gerçekleştirdiği -sizin de söylediğiniz- şeyler Tank Palet Fabrikasını onlara teslim ederek gerçekleşebilir mi?

İşte, orduyla ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti, yüzünüze dönerek… Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin gerçek temsilcileri olarak sizlere sesleniyorum: Ordumuzun Tank Palet Fabrikasının -diğer başarılı fabrikalar gibi- gene bizim olmasını devam ettiriniz. Katar ordusunun Türkiye Cumhuriyeti ordusunun yanında hiçbir hükmü yoktur. Eğer bunu sağlarsanız işte biz, savunma sanayisinde de birlikte hareket ederiz, eğer bunu sağlamazsanız burada karşınızda dururuz. Bu konudaki hassasiyetimiz çok önemlidir. Tank Palet Fabrikası, Türkiye Cumhuriyeti'nde tank üreten bir fabrikadır, Türkiye Cumhuriyeti'nde palet üreten bir fabrikadır, optik cihazlar konusunda en önemli noktalara gelmiş bir fabrikadır. Fabrikamız bizdeyken biz, Türkiye değil dünya çapında başarılar elde ediyoruz. O zaman, ordumuzun elindeki bu gücü almamamız gerekir, bu gücü Ethem Sancak diye bir kişiye teslim etmememiz gerekir ama en önemlisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin muktedir ordusu dururken kesinlikle ve kesinlikle onun elinden alıp Amerika Birleşik Devletleri'yle sırt sırta çıkar mücadelesi yapan Katar devletine kesinlikle ordumuzun geleceğini, savunma sanayimizin geleceğini teslim edemeyiz. Burada gerekeni yapacağınıza eminim.

DETAYLAR GELİYOR...

Gelişmeleri ve son dakika haberlerini takip etmek için tıkla ve katıl.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA