Son Dakika: YAŞ Kararları Onaylandı General Amiral Atamaları Yapıldı

Son dakika haberi: Bugün yapılan ve 45 dakika süren Yüksek Askeri Şura sonrası beklenen açıklama geldi ve YAŞ kararları onaylandı.

Son Dakika: YAŞ Kararları Onaylandı General Amiral Atamaları Yapıldı

Son dakika : YAŞ kararları onaylandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Onaylanankararlar Resmi Gazete 'de yayımlanacak.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

YAŞ öncesi Anıtkabir'e yapılan ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel  Defteri'ne şu ifadeleri not düştü:

"Aziz Atatürk; Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2020 yılı toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Kurduğun ve bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti'ni 2023 hedeflerine ulaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Suriye'den Libya'ya Doğu Akdeniz'den terörle mücadeleye kadar farklı cephelerde elde ettiğimiz tarihi başarılar ülkemizin gücünü ve ordumuzun yeteneklerini ortaya koymaktadır.

Yüksek disiplini, vazife şuuru, caydırıcılığı ve üstün kabiliyetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri kem gözlere karşı vatanımızın güvenliği ve bekasının teminatı olmayı sürdürmektedir. Bu düşüncelerle zatıalinizi ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, Şura toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ruhun şad olsun."