MSB'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması Geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de önemli açıklamalarda bulundu. Yeni askerlik sistemiyle ilgili süreçte sona gelindiğini belirten Akar, Askerlik sistemiyle ilgili MSB tarafından hazırlanan taslağın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz edildiğini, onay sürecine girdiğini söyledi.

MSB'den Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması Geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de önemli açıklamalarda bulundu. Yeni askerlik sistemiyle ilgili süreçte sona gelindiğini belirten Akar, Askerlik sistemiyle ilgili MSB tarafından hazırlanan taslağın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz edildiğini, onay sürecine girdiğini söyledi. Milli Savunma Bakanı , "Yeni askerlik sistemi, Cumhurbaşkanımızın arz ve onayı sürecindedir." şeklinde konuştu. 3 Bine yakın teröristin Mehmetçik tarafından etkisiz hale getirildiğini, terörle mücadelenin de sonuna kadar süreceğini söyleyen Milli Savunma Bakanı, Suriyelilere yönelikte çalışmalar yapıldığını, Suriyelilerin evlerine dönüşü için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakan Akar, "Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmeleri için, gerekli çalışmalarımızı yaptık. Günü ve saati geldiğinde cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerekeni yapacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sisteminin seçimden sonra devreye gireceğini söylemiş "Yarın Meclis Başkanlığı seçimi var. Seçimden önce yeni askerlik sistemi ile ilgili bir düzenleme olması zor görünüyor. Yeni askerlik sistemi seçimden sonraya kaldı. " demişti.

Erdoğan ,askerlik sistemiyle ilgili geçtiğimiz günlerde şu açıklamaları yapmıştı: 

Bilindiği gibi halen lisans, lisansüstü programlarını bitirenler 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er erbaş olarak askerlik yapıyor. Lisans düzeyinden aşağıda olanlar ise 12 ay er ve erbaş olarak askerlik görevini şu an itibariyle yerine getiriyor. Bir de yurtdışındaki vatandaşlarımızın faydalandığı dövizle askerlik ile zaman zaman başvurulan bedelli askerlik uygulaması var. Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için 12 aylık yedek subaylık devam ediyor, 2 yıllık MYO mezunları için ise burada yeni bir adım atıyoruz, ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek astsubay ve subaylık görevini yerine getirenlere 2 aylık eğtimlerde harçlık, diğer kıta görevlerinde maaş verilecek. Lise mezunları için , diğer eğitim gruplarından isteyenler için 6+6 aylık askerlik uygulaması getiriyoruz. İlk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. 6 ay sonra devam etmek isterlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar. 12 ay bitiminde arzu eden askerlerimiz sözleşmeli er erbaş kadrosuna geçiş için müracaat edebilecekler. 

AÇIKLAMALARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN.