MSB KKK Sözleşmeli Er Alımı Başvurusu Sona Erdi: Sonuçlar Ne Zaman?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021 yılı sözleşmeli er alımı başvurusu , 2021 yılı gelmeden gece yarısı sona erdi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte son bilgiler.

MSB KKK Sözleşmeli Er Alımı Başvurusu Sona Erdi: Sonuçlar Ne Zaman?

Sözleşmeli er alımı başvurusu sona erdi.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2021 yılı sözleşmeli er alımı başvurusunun sona erdiğine yer verildi."MSB KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2021/1 DÖNEMİ SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ" başlığı ile yayımlanan duyuru 2021 yılı gelmeden kaldırıldı ve sözleşmeli er alımı başvurusunun sona erdiğine yer verildi.

BOY KİLO

MSB sözleşmeli er alımına başvuru yapan adaylar, seçim aşamalarında ilk olarak boy kilo aşamasına girecek.  İşte adaylarda aranacak boy kilo şartı:

AÇIKLAMA: Sözleşmeli er adaylarında ağırlık üst sınırı tablodaki üst sınırdan 10 kg fazla olabilir.

SPOR AŞAMASI

Spor aşaması ise şu şekilde:

(*) Adaylar, "Hedef Koşusu, 1.500 m Koşu veya 400 m Koşu" branşlarından bir tanesinden teste tabi tutulur.

(*) Hedef koşusu, 35 metre uzunluğu olan parkurda gerçekleştirilir. Aynı kulvar üzerinde ve başlangıç noktasından 15 m, 20 m, 30 m ve 35 m uzaklıklarda hedefler vardır. Her bir hedefin üzerinde ikişer adet tahta vardır. Adaylar başlangıç noktasından koşuya başlarlar. Önce, 35 m uzaklıktaki hedefteki tahtalardan bir tanesini alır başlangıç çizgisinde bulunan sepete atar. Daha sonra tek kalan diğer tahtayı alıp sepete atar. Aday uzaktaki hedeften başlayarak yakındaki hedefe doğru sırayla koşar ve tek tek tahtaları toplayıp sepete atar. Koşu en son tahtayı sepete atıp ve bitiş çizgisini (başlangıç ve bitiş çizgileri aynı yerdir) geçtikten sonra tamamlanır. Adaylar toplam 400 m koşmuş olur.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

MSB sözleşmeli er alımında başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için  TIKLAYIN