MSB'den Açıklama: Uzman Çavuş ve Uzman Erbaşlara Kötü Haber

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir son dakika açıklaması yaptı. Kadro bekleyen uzman çavuşlar ile ilgili gelen soru önergesini yanıtlayan Bakan Akar, bir çalışma olmadığını söyledi. İşte detaylar.

MSB'den Açıklama: Uzman Çavuş ve Uzman Erbaşlara Kötü Haber

Uzman çavuşlara kötü haber.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Veli Ağbaba tarafından verilen soru önergesini cevapladı. Yüz binlerce uzman çavuş , uzman erbaşı ve uzman erbaş adayını yakındna ilgilendiren açıklama ise 14 Kasım günü geldi.

SORU ÖNERGESİ

Veli Ağbaba tarafından sunulan soru önergesi şu şekildeydi:

? 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu 'nda erbaşların taleplerinin yer aldığı düzenlemelerin yapılması planlanmakta mıdır?

? Uzman erbaşların tayin sistemi en çok eleştirilen konuların başında gelmektedir. Mevcut tayin sisteminin uzman çavuşları mağdur etmesinden hareketle, yeni bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

? Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi ile ilgili Bakanlığınız tarafından çalışma yapılmakta mıdır? Vatan savunmıasnda aktif rol alan uzman çavuşların her an işsiz kalma kaygısı ile çalışıyor olmaları nasıl değerlendirilmektedir?

? Sağlık sebebiyle meslekten atılan çok sayıda uzman çavuş bulunmaktadır. Çeşitli rahatsızlıklarından dolayı 90 gün rapor hakkını dolduran bir uzman çavuşun sorgusuz sualsiz meslekten atılabildiği doğru mudur? Doğru ise uzman çavuşların hastalanma gibi çok insani bir durumda işsiz bırakılması ne kadar doğrudur? İlgili düzenlemenin değiştirilmesi düşünülmekte midir?

? Orduevlerinin önünde nöbet tutan uzman çavuşun, orduevinden faydalanmaması gibi tablonun ortadan kaldırılması düşünülmekte midir?

? Uzman çavuşlar arasında hiyerarşinin olmaması da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. 20 yıl görev yapmış bir uzman çavuşla, 1 yıllık uzman çavuşun aynı statüde olması doğru bir uygulama mıdır?

? Uzman çavuşların atama yönetgesi var mıdır? Var ise uzman çavuşlar tercih ettikleri yerlerin dışında neden görevlendirlimektedir?

? 2002-2018 yılları arasında yıllara göre istifa eden uzman çavuş sayısı kaçtır?

CEVAP BUGÜN YAYIMLANDI

Bu sorulara Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 14 Kasım 2019 tarihinde cevap verdi ve cevap bugün TBMM tarafındna yayımlandı. 

İşte bu soruların bir kısmına gelen cevap:

"Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından TBMM Başkanlığına verilen ve Milli Savunma Bakanı tarafından cevap verilmesi talep edilen 7/18742 sayılı yazılı soru önergelerinin cevabı aşağıda sunulmuştur. 

Uzman erbaşların temini, hizmet şartları görev ve hakları, yükümlülükleri , astsubay sınınıfına geçirilmeleri ile sözleşme fesih işlemleri 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir. Uzman erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri 'ndeki diğer statüdeki sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli subay ve astsubaylar gibi görev ve vazife ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeli statüde istihdam edilmiş olup, halihazırda kadroya alınmalarına ilişkin bir mevzuat çalışması bulunmamaktadır. 

Uzman erbaşlar ve uzman erbaş adayları bu sayfada >> TIKLA İSTEK GÖNDER

UZMAN ERBAŞ HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN