MSB'den Açıklama: "TSK'da Kadın General Olacak"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Akar yaptığı açıklamada TSK'da kadın generallerin de olacağını söyledi.

MSB'den Açıklama: "TSK'da Kadın General Olacak"

TSK'da kadın general olacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin sunumunu yapan Bakan Akar , kadın general alımına da değindi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Komisyonda söz alan İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, kadın generallerin ne zaman görüleceğini sordu. Emecan Bakan Akar'a yönelttiği soruda, "Sayın Bakan, konuşmama geçmeden önce aslında konuşmama bir soruyla başlamak istiyorum: Kadrolarınızın arasında, kadrolarınızdaki kadınlar arasında en yüksek rütbe nedir ve ne zaman bir kadın gener al göreceğiz diyerek konuşmama başlayayım." dedi.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu soruya yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Efendim, güzel bir soru" diyerek sözlerine başladı ve "Şimdi, kadın albaylarımız var ve bunlar Yüksek Askerî Şûra sırası geldiğinde girecekler, hiçbir ayrımcılık yok; işte, hak, hukuk neyse ona göre olacak. Biz onların terfilerini iftiharla kutlayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

NASIL KADIN GENERAL OLUNUR?

General olabilmek için öncelikle adayların subay olması gerekmektedir. Açıktan yapılan subay alımına başvuru yapan ve seçim aşamalarında başarılı olan adaylar daha sonra rütbe atlayarak general rütbesine gelebilirler.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA