Milyonluk Tazminatı Reddeden Uzman Jandarma: Vicdanımı Huzursuz Eder

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Karakolu'na bölücü hainlerce 5 sene önce düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 44 yaşındaki Jandarma Uzman Jandarma Cengiz Erduran, 2 senelik tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Milyonluk Tazminatı Reddeden Uzman Jandarma: Vicdanımı Huzursuz Eder

Taburcu olduktan sonra Trabzon'a yerleşen Erduvan'a, gazilik unvanı ile 22 yıllık askeri görevinden malulen emekli edilerek 160 bin lira tazminat verildi. Erduvan 2017 yılında ise avukatı aracılığıyla 120 bin talepli maddi manevi tazminat davası açmıştı. Kulağında işitme kaybı, ayağında aksaklık yaşayan gazi Erduvan, bilirkişi raporu hazırlattı. 120 bin liralık tazminat davasına karşın 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruş zararı belirlenen gazi, bu miktarda bir tazminatı almaya gönlünün razı olmadığını belirterek davadan vazgeçti.

Dava açma sebebine ilişkin basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erduran, "Dava açmamım sebebi, iş kazası geçiren kişinin aldığı tazminat, bir gaziden daha fazla. Bu gerekçeyle dava açtım. Açtığım 120 bin TL´lik davaydı ama ben bu denli yüksek bir tazminat belirleneceğini tahmin etmedim. Bilirkişi tarafımıza 1 milyon 679 bin küsur gibi bir rakam uygun görmüş. Mahkeme, buna bir itirazımız olup olmadığını sordu. Biz de milli bir duruş ve görüş sergilemek adına bu paradan feragat ettim. Osmaniyeliyim, mütedeyyin bir ailenin yetiştirdiği bir insanım. Biz bugüne kadar devletimizin malına, parasına dokunulmayacağı bir görüşle eğitildik. Hiç pişman değilim, aynı şey olsa yine aynısını yaparım" diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM