Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 1076 Personel Açığa Alındı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fetullahçı Terör Örgütüyle mücadele kapsamında son 7 ay içerisinde 1076 personelin açığa alındığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 1076 Personel Açığa Alındı

Milli Savunma Bakanlığı'nca paylaşılan bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fetullahçı terör örgütüyle mücadelesi kararlılıklar devam ediyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar ve değerlendirmeler doğrultusunda, bakanlık onayı ile 1076 personel açığa alındı. Bakanlık emriyle MSB bağlı tüm komutanlık, birlik, karargah ve kurumlarda devam eden incelemelerde FETÖ ile iltisaklı olabilecek personeller araştırılıyor.

FETÖCÜ HAİNLER TEMİZLENDİKÇE TSK DAHA GÜÇLENİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, "Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Mücadele, tüm kuvvet komutanlıkları, karargah, birlik ve kurumlar tarafından, bir bütün halinde, hiçbir fark olmaksızın, belirlenen kıstaslar doğrultusunda, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Yeni bilgi ve belgeler çıktıkça bu mücadele devam etmekte, gereği yapılmaktadır.FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe, TSK daha da güçleniyor. Birlik, beraberlik, arkadaşlık, dostluk, silah arkadaşlığı, dayanışma arttıkça TSK'nın da gücü artıyor. Böylece TSK, daha etkin, daha caydırıcı ve daha saygın hale geliyor." dedi.