Mehmet Ali Çelebi : Alay Komutanını Değil, Helikopterleri Değiştirin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu'nda İstanbul'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 4 kahraman askerimize Allah'dan rahmet, ailesi ve aziz Türk milletine baş sağlığı dilekleriyle konuşmasına başladı.

Mehmet Ali Çelebi : Alay Komutanını Değil, Helikopterleri Değiştirin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu'nda İstanbul'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 4 kahraman askerimize Allah'dan rahmet, sevenleri ve aziz Türk milletine baş sağlığı dilekleriyle konuşmasına başladı. Helikopter kazasının ardından Alay komutanının görevden alındığını hatırlatan Mehmet Ali Çelebi, alay komutanının görevden alınmasının değil, ilgili helikopterin emekli edilmesi gerektiğini söyledi. Aynı helikopterle 500 saat uçuş yaptığını söyleyen İzmir Milletvekili, "Üretimi durmuş, tek motorlu UH-1 helikopterin envanterden çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Motoru çok eski, sürekli arızalanıyor, tamir ediyoruz , uçuyoruz. Açın bu motorları bakın, emin olun içerisinde çatlaklar çıkacaktır, gözle görülmeyecek çatlaklar olur ama bunlar helikopteri düşürür. Alay komutanını değil, helikopterleri değiştirin. Uçan sarayı satsanız 50 tane eğitim helikopteri alırsınız. 20-30 temel eğitim helikopteriyle bunları halledersiniz. Pilot ve teknisyen açıkları var, FETÖ'nün kumpas davaları ve diğer davalarla açık arttı." dedi.

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

23 Temmuz 1984'de Ankara'da doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden 1.likle mezun oldu. Kara Harp Okulu'nu 4.lükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.
Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi'yle evlendi. Yaşadıklarını" Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme aldı. CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmıştır. PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır.

İngilizce ve Almanca bilmektedir.