KPSS Şartı Aranmaz: Uzman Erbaşlıktan Memurluğa Geçiş (Memur Alımı Nasıl Olur?)

TSK bünyesinde çalışan uzman erbaşlar arasından zaman zaman memur alımı yapılmaktadır. KPSS şartı aranmadan yapılan memur alımlarında bazı kriterler vardır. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar, uzman erbaşlıktan memurluğa nasıl geçiş yapılabileceğini sordu. Biz de adayları bilgilendirme adına bu haberimizi kaleme aldık. İşte uzman erbaş ve uzman erlerden memur alımı.

KPSS Şartı Aranmaz: Uzman Erbaşlıktan Memurluğa Geçiş (Memur Alımı Nasıl Olur?)

Uzman erbaşlıktan memurluğa geçiş.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş ve uzman er olarak görev yapmakta olan adaylar, belirli şartları taşımaları durumunda devlet kadrolarına KPSS şartı olmadan atanabilmektedir. 

1999 yılında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ doğrultusunda uzman erbaş ve uzman erler arasından yapılan memur alımında detaylar şu şekilde;

KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Diğer şartları taşımaları durumunda uzman erbaş ve uzman erler , kamu kurumlarına memur olarak atanabilmektedir. Bu geçişlerde adaylardan KPSS şartı istenmemektedir.

DKM 'DAKİ HÜKÜM

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92. maddesinin 3. fıkrasında yer alan maddede “657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler” ifadelerine yer verilmiştir.

Bu madde kapsamında diğer memur kadrolarına tabi olanlar, kendi istekleri ile çekilmiş olmaları şartıyla, açıktan atama prosedürü çerçevesinde memur kadrolarına atanabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 92. madde bu hakkı tanımıştır.

KENDİLERİNİN AYRILMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR

Uzman erbaş ve çavuşluktan memurluğa geçiş için adayların kendi istekleri ile uzman çavuşluğu bırakmış olması şartı aranır.  Kamu kurumları ihtiyaç durumuna göre alınabilir.  Askeriyeden atılanlar bu madde kapsamında atanma talep edemezler.

KURUM AÇIKTAN İZİN ALIR

Uzman çavuşluktan memurluğa geçiş için özel ilanlar yayımlanmaktadır. Kurumlar , öncelikle istifa etmiş uzman erbaşlar arasından personel alımı için izin alır ve iznin çıkması sonrası açıktan ilan yayımlanır. 

Son olarak bu haktan yararlanabilmek için en az yedi yıl uzman çavuş veya uzman erbaş olarak çalışmak gerekmektedir. Ancak kurumlar , yayımladıkları ilanlarda 2-3-4 yıl gibi şartlar da koymaktadır.  Uzman çavuşların kaç yıl çalışmış olması kurumlar tarafından belirlenir.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

YÜKSEK DERECEDEN BAŞLAR

Uzman erbaş olan ve kendi isteği ile askeriyeden ayrılan adaylar, memur olmaları durumunda , askeriyede çalıştığı süre de hesaplanır ve memur derecesi buna göre belirlenir.

EN SON İKM ALIMI YAPILMIŞTI

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile 4 bin infaz koruma memuru alımı için izin çıkmıştı. İstifa eden uzman erbaşlar arasından infaz koruma memuru alımı yapılmış ve KPSS şartı aranmamıştı. 

HANGİ KADROLARA ALIM OLUR?

İstifa eden uzman erbaşlardan koruma personeli, güvenlik personeli, polis, infaz koruma memuru, zabıta gibi kadrolara alım yapılır.

BEKÇİ ALIMI TALEPLERİ

Kendi istekleri  ya da ailevi sebeplerden dolayı istifa eden uzman erbaşlar, bekçi alımlarında kendilerine kontenjan ayrılmasını istiyor.

UZMAN ERBAŞ ALIMI, İLANLAR, UZMAN ERBAŞLIKTAN MEMURLUĞA GEÇİŞ İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN