Kara Kuvvetleri 2018 Astsubay Alımı Bekleniyor (Yaş-KPSS-Mezuniyet Şartı)

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı Astsubay alımı duyurusu bekleniyor. En az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak alımda yaş KPSS şartı haberimizde.

Kara Kuvvetleri 2018 Astsubay Alımı Bekleniyor (Yaş-KPSS-Mezuniyet Şartı)

Kara Kuvvetleri Komutanlığı astsubay alımı bekleniyor. 

2018 yılında Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı için ilana çıktı. Açıktan yapılan alımlarda adaylardan KPSS şartı arandı ve söz konusu alımların seçim aşamaları geride kaldı. Bu ilanların ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay alımı duyurusu beklenmeye başladı. Astsubay alımını bekleyen adaylar Kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor. İlan geldiği anda bildirim atarak takipçilerimizi haberdar edeceğiz. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'na her yıl astsubay alımı yapılmaktadır. Kara 'nın yanı sıra Özel Kuvvet Komutanlığı 'na da astsubay alımı yapılmakta. On binlece aday ise astsubay alımlarını büyük bir heyecan ve merakle beklemekte. Lisans ve Ön Lisans Mezunu olan adaylar arasından yapılacak astsubay alımı için geri sayım devam edereken, ilanı bekleyen adaylar internet üzerinden ilan tarihi ve başvuru şartları hakkında araştırmalara başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların kafalarındaki sorulara cevap olması ve adayların seslerini duyurmak adına bu haberimizi kaleme aldık.

2017 YILINDA ALIM NE ZAMAN OLMUŞTU?

2017 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'na astsubay alımı Ağustos ayında oldu. Ağustos sonuna doğru yayımlanan ilana başvurular Eylül ayında alındı.

2018 yılında Ağustos ile Eylül ayı geride kaldı ancak hala astsubay alım ilanı yayımlanmadı. Adaylar ilanın bir an önce yayımlanmasını istiyor. Biz de adayların sesini duyurmak için bu haberimizi kaleme aldık.

KPSS-YAŞ VE MEZUNİYET ŞARTI

Astsubay alımı için adayların lisans ve ön lisans mezunu olması şartı aranır. Alınan sınıflara göre bölüm şartı da var. Bölüm şartı kılavuzda adaylara duyurulacak. Önlisans mezunları için 25 yaşını bitirmemiş,   lisans mezunları için ise 27 yaşını bitirmemiş olmak şartı aranır. KPSS şartı ise 60.

Aşağıdaki yorum kısmından haber yapmamızı istediğiniz talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER